Fotograaf Jan Jungerius gaat iedere week op bezoek bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze week was hij bij een wedstrijd van Rijnsburgse Boys JO11-1 om een prachtige fotoserie te maken. Het verslag is van Robin Frijns.

Rijnsburgse Boys JO11-1

Het is 8:30 uur, zaterdagochtend. Het weer is top en de toppers mochten weer aantreden. Vandaag tegen ASC 11-1. ASC is geen onbekende, want een paar weken geleden waren ze met 1-4 te sterk voor ons in een oefenduel. Vandaag was het voor het echie en waren de jongens gebrand om te winnen!
Vanaf het begin van de wedstrijd was het overduidelijk dat er één team 100% voor de winst ging en dat was Rijnsburg. ASC begon gelijk onder druk en kwam daar maar moeilijk onderuit. Af en toe een klein speldenprikje, maar het was wachten op de eerste goal van Rijnsburg.
2020-02-01-RBB-JO11-1-totaal-klbe-46-van-60
Na ongeveer een kwartier spelen was daar dan toch de eerste goal van Nick. De actie begon bij Joshua, die van linksachter naar linksvoor de achterlijn opzocht. Daar kon hij hem terugleggen op Sven en die hield het overzicht om Nick te kunnen laten scoren, 1-0.
Vlak na het rustmoment mocht Sven zelf de goal opeisen met een subtiel stiftje over de keeper, die al snel naar de grond ging. Vanaf dat moment werd de druk alleen maar hoger opgevoerd en was het eerder 3-0 dan 2-1.
Daar kwam hij dan ook via Youri. Prachtig afgerond en Youri, die niet vaak in scoringspositie komt, rondde koel af.
Toch kwam ASC terug tot 3-1 uit een gelukkige corner en hing zelfs nog de 3-2 in de lucht. Maar onze verdediging was scherp en de 3-2 kwam er niet.
Het laatste kwart zette Rijnsburgse Boys nog één keer aan en prikten ze twee goals in twee minuten via Dayden en Youri.
ASC kon toch nog een treffertje meepikken om de eindstand op 5-2 te zetten.
Een zeer degelijke wedstrijd van Rijnsburg. Weinig weggeven en veel kansen gecreëerd. De 1-4 was was weggepoetst en Rijnsburgse Boys komt op zes punten uit twee wedstrijden.
Klasse boys! Op naar de volgende drie punten.