Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de O17-1 aan de beurt. Het verslag is van Cas Tijsterman.

Rijnsburgse Boys O-17 1 – GSC Esdo O-17 1

Rijnsburgse Boys bestaat uit 16 spelers: 2 keepers, 5 verdedigers, 5 middenvelders en 4 aanvallers. Helaas zijn er 5(!) geblesseerden dus elke zaterdag hebben we net genoeg man. Gelukkig komen er een paar terug zodat we weer meer spelers hebben. De spelers worden gecoacht door Richal Leitoe.
2020-01-25-RBB-JO-17-01-logo-72-van-76
Zaterdag 25 januari om 10:30 begon de wedstrijd. Omdat er dus veel geblesseerden zijn, deden er 2 spelers mee van de O-17 4. Esdo was de koploper, al was niet bijzonder want er was pas 1 wedstrijd gespeeld.
In de 1ste helft waren de teams erg gelijkwaardig, met allebei grote kansen. Rijnsburg had in het begin van de 1ste helft een penalty moeten hebben, omdat er een speler werd neergehaald binnen de zestien, alleen de scheids beoordeelde dat anders, namelijk een vrije trap. Die vrije trap was heel gevaarlijk, omdat die via de onderkant van de lat op de lijn belandde, dus net geen goal. Esdo was daarentegen ook gevaarlijk via een van de aanvallers, maar ook die kansen gingen er niet in. Esdo scoorde nog wel, alleen dat werd afgevlagd wegens buitenspel. Met 0-0 de rust in.
In de 2de helft was het spelbeeld hetzelfde, alleen dit keer maakte Esdo een kans wel af, waardoor het 0-1 stond. Binnen een paar minuten stond het ineens 0-2, waardoor het heel moeilijk werd voor Rijnsburgse Boys. Ze gingen dan ook vol in de aanval, maar Esdo had 2 snelle spitsen waardoor ze er erg gevaarlijk uitkwamen. Ze maakte ook de 0-3 en uiteindelijk zelfs de 0-4. Toen moest er nog een kwartier worden gespeeld, in dat kwartier gebeurde er vrij weinig, waardoor de eindstand 0-4 bleef.