Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een team van Rijnsburgse Boys. Ook deze week trotseerde hij het slechte weer en maakte hij een prachtige fotoserie van de JO13-1. Kjeld van der Graaf schreef het verslag.

Wedstrijdverslag: Rijnsburgse Boys JO13-1 – Voorschoten ’97 JO13-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 op het programma. Voorschoten heeft 7 punten en staat een plekje hoger dan RBB. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. Na vier wedstrijden heeft het leuke team onder leiding van Kjeld van der Graaf, Marcel van Beelen en Sander Eekhof zes punten. Twee wedstrijden werden gewonnen, twee wedstrijden werden verloren en afgelopen dinsdag werd, in tegenstelling tot het vlaggenschip van RBB, de derde ronde van de KNVB-beker bereikt.
2019-11-02-RBB-JO13-logo-1-van-56
Het team dat allang bij elkaar speelt en waarin de spelers ook goed bevriend zijn, begon gehavend aan de wedstrijd. Mats, Jonah en David waren helaas geblesseerd en ondersteunden hun ploeg vanaf de zijlijn. Gelukkig kwamen Dave en Max uit de JO13-4 ons helpen. Dank daarvoor! De opstelling was als volgt; Jonas Binnendijk, Sten den Hamer, Julius Minnee (C), Max van der Plas, Noah Heemskerk, Yari Heemskerk, Dave van der Tas, Nick van Tilburg, Vince Polderman, Ruben van Dijk en Finn van Beelen. Naast de geblesseerden zaten Sem Eekhof en Erik Tedevosjan op de bank.
Om 08.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Rijnsburg ging aardig van start. Al gauw kwam er een enorme kans voor de thuisploeg, maar de bal ging helaas niet tussen de palen. Een oude voetbalwet luidt: “als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel” en zo geschiedde. Uit een mooie steekpass kwam de spits 1 op 1 met Jonas en scoorde de 0-1.
Na deze tegenslag leek RBB de weg kwijt. De passing was niet goed genoeg en het lukte niet om de tegenstander onder druk te zetten. Dit resulteerde in de volgende tegenslag. RBB was een stap te laat en Voorschoten kon vanaf 25 meter afstand raak schieten. Voor rust lukte het Rijnsburg om de aansluitingstreffer te maken. Er waren kansen, maar die werden niet verzilverd.
2019-11-02-RBB-JO13-logo-29-van-56
In de rust werd het een en ander gewijzigd. Max en Dave moesten zelf spelen met hun eigen team, dus Sem en Erik maakten zich klaar om in te vallen. Ook de trainers wijzigden de tactiek. RBB moest hoger druk zetten om ervoor te zorgen dat Voorschoten een fout zou maken. Ook de passing werd benadrukt, want dat kunnen we beter.
Op het moment dat de uitstekend fluitende scheidsrechter het startsignaal gaf voor het begin van de tweede helft, zette Rijnsburg gelijk goed druk. Voorschoten kwam er niet meer uit en RBB kreeg vaker de bal. Na goed vastzetten van de aanvallers en middenvelder Nick kreeg Erik de bal. Erik twijfelde niet en schoot de bal strak in de korte hoek. Persoonlijk fijn voor Erik, omdat hij 3 weken langs de kant zat met een gebroken pols. Naar mate de tweede helft vorderde leek RBB de grip te verliezen. De druk verdween, waardoor Voorschoten meer de bal kreeg en gevaarlijk kon worden. Er werd aanvallend weinig gecreëerd. Gelukkig hadden de verdedigers en keeper Jonas een aantal mooie reddingen zodat het Voorschoten niet lukte om de voorsprong te vergroten.
Precies op het moment dat RBB alles of niets ging spelen kwam toch de genadeklap. Omdat het achterin 1 op 1 stond profiteerde Voorschoten optimaal van de ruimte. Met nog twee minuten op de klok moest er een wonder gebeuren om de 1-3 achterstand goed te maken. Het eerste wonder ontstond vlak voor tijd. De keeper van Voorschoten, die overigens goed speelde, verwerkte een terugspeelbal niet goed, waardoor vliegensvlugge Vince er als de kippen bij was om voor de 2-3 te tekenen. Met nog een minuut op de klok kreeg RBB nog een corner, maar helaas werd de gelijkmaker niet gemaakt en was de teleurstelling groot.
Aankomende week weer hard trainen en zaterdag een nieuwe kans. Ditmaal op Sportpark de Voscuyl tegen Oegstgeest JO13-1.