Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Scheveningen 1-1 (0-0) – VERSLAG

Scheveningse muur blijft overeind

Het is Rijnsburgse Boys in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen niet gelukt om de Scheveningse muur te slechten. De mannen van trainer Henk Wisman speelden in een te laag tempo en maakten op beslissende momenten de verkeerde keuzes. Door dit teleurstellende resultaat vinden we Rijnsburgse Boys na vier competitiewedstrijden terug op een negende plaats.

Dat Scheveningen voor een punt naar de Middelmors kwam was vooraf en in de wedstrijd duidelijk. De ploeg van trainer John Blok speelde compact, gokte op de counter en nam alle tijd bij inworpen en vrije trappen. Rijnsburgse Boys stelde zich daar op in en wist dat het met een hoge balcirculatie het Scheveningen moeilijk moest maken. De eerste paar minuten in de wedstrijd waren voor Rijnsburgse Boys. Max Hudepohl gaf in de 9e minuut, met een slim hakje, de bal aan Jeroen Spruijt die doelman Sven van der Maaten op zijn weg vond. Nog geen twee minuten later kopte Spruijt de bal in de handen van Van der Maaten. Het eerste gevaar van Scheveningen kwam na ruim zeventien minuten spelen. Een diepe bal op Tim Peters werd door Rijnsburgse Boys keeper Wesley Zonneveld, weer terug onder de lat na een liesblessure, buiten het strafschopgebied keurig onderschept.

Laag tempo
Rijnsburgse Boys liet de bal in een laag tempo rondgaan waardoor Scheveningen eenvoudig overeind bleef. Zodra Scheveningers in balbezit kwam werd direct de lange bal gespeeld en werd de snelle linksbuiten Chovanie Amatkarijo instelling gebracht. Bert Koomen had zijn handen vol aan de handige linkerspits van Scheveningen. Na 25 minuten spelen dacht de aanhang van Rijnsburgse Boys dat de 0-0 score van het scorebord af kon. Max Hudepohl nam de bal schitterend aan op de borst en passeerde Ruben Koorndijk. Het schot van Max verdween net over de kruising. Het was zo’n beetje het enige gevaarlijke moment van de eerste helft.

Hoger tempo
Vanaf de eerste seconde in de tweede helft speelde Rijnsburgse Boys in een hoger tempo. Er kwamen wat kleine kansen maar echt gevaarlijk werden de Uien niet. Na een paar minuten verviel de wedstrijd weer in het beeld van de eerste helft. Een matig Rijnsburgse Boys en een op de couter loerend Scheveningen. In de 63e minuut was het uit een van de vele gevaarlijke counters raak. Vanaf rechts kwam de bal laag voor en Tim Peters wist de bal van dichtbij binnen te tikken. Trainer Henk Wisman reageerde direct en liet Michiel Hemmen warmlopen. Nog geen twee minuten later had Scheveningen de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Barry Rog kreeg een grote kans maar gelukkig voor Rijnsburgse Boys ging de bal naast. Ook Rijnsburgse Boys kreeg via invaller Ian van Otterlo een kans om te scoren. De bal van Van Otterlo kwam in het zijnet.

Michiel Hemmen
In de 78e minuut maakte Michiel Hemmen zijn debuut voor Rijnsburgse Boys en nog geen minuut later lag de bal in het doel achter doelman Van der Maaten. Een lange bal kopte Hemmen door op Dani van der Moot die de bal langs de Scheveningse doelman tikte. De Rijnsburgse aanhang hoopte op meer maar de wedstrijd werd er niet beter op. Rijnsburg tikte de bal langzaam rond en Hemmen werd niet meer door de lucht aangespeeld. In de laatste minuut gaf de ijverige Bram de Bruin een prima voorzet op Dani van der Moot die zijn bal bij de eerste paal naast zag gaan. Na vier minuten extra tijd vond scheidsrechter van Rozendal het genoeg en eindigde de wedstrijd in een voor Rijnsburgse Boys teleurstellende 1-1.

Interviews
Na de wedstrijd was Michiel Hemmen uiteraard tevreden met zijn invalbeurt maar niet met het eindresultaat: “Ik ben blij dat ik weer 100% fit ben en vandaag iets voor de ploeg kon betekenen. Scheveningen stond goed georganiseerd en wij lieten de bal te langzaam rondgaan. Het was een beetje een stroperige wedstrijd. Vandaag ontbrak het aan creativiteit. We wilden de wedstrijd domineren maar dat zat er geen enkel moment in. Ik hoop dit seizoen op veel speelminuten en natuurlijk ook dat we met Rijnsburgse Boys bovenin mee kunnen draaien. Er is nog veel werk te doen maar het seizoen is ook nog heel lang.”
Henk Wisman baalde van de uitslag: “We gaan thuis altijd voor de winst en dat is vandaag niet gelukt. Ik ben dan ook niet tevreden. Het team was vandaag onder de maat. Je weet dat Scheveningen compact speelt en dat er kleine ruimten op het veld ontstaan. Door de juiste keuzes te maken moet je zo’n team dan stuk spelen, helaas hebben we dat niet gedaan.”
Scheveningen trainer John Blok was wel tevreden: “Als je tegen een van de betere teams uit de Tweede Divisie met 1-1 gelijk speelt is dat lekker. Toch denk ik dat er vandaag voor ons meer in had gezeten. In de eerste helft waren we erg slordig. Als je dan in de tweede helft met 0-1 voorkomt dan is het zuur dat die 1-1 nog valt. Je weet dat Rijnsburg de lange bal gaat spelen. Ja dan moet je de tweede bal wel winnen, dat gebeurde bij de goal niet. Toch ben ik dik tevreden met dit punt.”
Rijnsburgse Boys -Scheveningen: 1-1 (0-0)
63: Tim Peeters: 0-1
79: Dani van der Moot: 1-1
Scheidsrechter: J. Rozendal