Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een jeugdteam van Rijnsburgse Boys. Deze keer was Rijnsburgse Boys JO8-4 aan de beurt. Het verslag is van Jefferson de Man.

JO8-4, wat een superleuk team is dit.

Na een paar keer te hebben getraind beginnen de jongens aardig hun weg te vinden in de voetbalwereld.
Ze gaan met enthousiasme allemaal naar de trainingen die goed worden verzorgt door Cris & Mariëlle en natuurlijk assistent Anna.
2020-09-12-RBB-JO-08-04-TVDW-12
Afgelopen zaterdag (12-sept) hebben ze hun eerste wedstrijd gespeeld tegen Noordwijk JO8-4. Ze hadden allemaal hartstikke veel zin om te voetballen maar tegelijkertijd waren ze gespannen omdat het hun eerste wedstrijd was. Het was jammer dat Nathan & Mohammed afwezig waren.
De wedstrijd begon moeizaam, Noordwijk bood veel weerstand en het was lastig om dicht in de buurt van het doel te komen, maar niet te min onze jongens van Rijnsburg waren bereid om hard te werken voor de winst, ondanks dat het gelijk opging.
Uiteindelijk lukte het Rijnsburg om er doorheen te komen en scoorde Thomas het eerste doelpunt 1-0. In het tweede kwart zag je dat de jongens gedreven waren door hun eerste doelpunt en kregen ze zin om er meer van te maken. Hierdoor viel niet veel later de 2-0. Noordwijk liet het hier niet bij zitten en gingen ook op jacht naar een doelpunt en maakte daarna de 2-1.
2020-09-12-RBB-JO-08-04-TVDW-4
Na de pauze was de vraag: wie heeft de meeste kracht verspild in de eerste helft?
In het derde kwart bleek dat de jongens van Rijnsburg veel meer energie over hadden dan de tegenstander, dat zag je ook want er vielen nog eens twee doelpunten van onze kant, één van Thomas en één van Willem P. Ze lieten de tegenstanders hierdoor ver achter met 4-1.
In het vierde kwart was Noordwijk niet van plan om op te geven en ging in de aanval. Gelukkig dankzij onze doelman Sven hield hij mooi twee ballen tegen die doel hadden moeten treffen. Onze verdediging ging scherper verdedigen en dankzij Ronald kwam de tegenstander bijna niet meer in de buurt van ons doel. Het middenveld werd prima door Silas en Jayden in balans gehouden, waardoor Willem S. & Willem P. goed samen konden spelen met onze voorhoede Thomas. En er vielen hierdoor nog eens drie extra doelpunten binnen voor Rijnsburg.
Hun harde werk is beloond met een mooi eindresultaat 7-1.
JO8-4 gaat een leuk seizoen tegemoet.