Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – Jong FC Volendam 3-0 (1-0) – VERSLAG

Oefencampagne RBB ongeslagen afgesloten

Terwijl de Keuken Kampioen Divisie dit weekend langzaam op stoom komt en de eerste kwalificatieronde van de Toto KNVB beker op het programma staat, spelen Rijnsburgse Boys en Jong FC Volendam hun laatste oefenwedstrijd. Voor de Rijnsburgers betekent het na een gelijkspel in de eerste wedstrijd (VVSB;2-2) de achtste overwinning op rij in deze serie in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021.

Jong Volendam speel\de tot dusver zeven oefenpartijen met wisselend resultaat. Twee uitslagen zijn interessant om er even uit te lichten: op bezoek bij de Koninklijke HFC werd met 0-2 gewonnen terwijl in en tegen Noordwijk met dezelfde cijfers verloren werd. Om het resultaat van deze middag een beetje in perspectief te plaatsen. De bezoekers uit Volendam waren voor de Uien op papier tot dusver de zwaarste opponent.

Welke waarde aan alle resultaten gehecht kunnen worden zal in de komende maand september blijken. De Rijnsburgers hadden bij de totstandkoming van de doelpunten vandaag zeker niet te klagen. In de eerste helft mocht Delano Asante zich uitleven op de rechterflank zonder dat heel veel tegenstand geboden werd. Na een kwartier mocht hij van eigen helft vrij richting doelman Barry Lauwers opstomen die weliswaar in eerste instantie redding bracht maar op de rebound van Jeroen Spruijt kansloos was (1-0).

Genoemde doelman schoot in de tweede helft ver uit zijn doel de bal in de voeten van Dani van der Moot. Als tegenstander is dat vragen om moeilijkheden, de bal lag in no time in het lege doel (2-0). Ook bij de 3-0 werd hulp van een oranjehemd geboden: uit een Rijnsburgse corner passeerde Sam Lautenschutz zijn eigen doelman. Daar staat tegenover dat de openingstreffer van Jong FC Volendam afgekeurd werd. Voordat de bal ingeschoten werd, werd deze met de hand beroerd. Dat doet niets af aan de dekkingsfout die eraan voorafging. Ook lieten de bezoekers wegens jeugdig overmoed een aantal andere kansen onbenut.

Het gaat te ver om te concluderen dat dit een geflatteerde overwinning was. Daarvoor was het Rijnsburgse spel bij vlagen veel te goed voor. Als er vooralsnog één conclusie getrokken mag worden dan lijken de Rijnsburgers ondanks het vertrek van Joel Tillema per saldo zeker niet aan kwaliteit te hebben ingeboet. Met welke elf spelers trainer Henk Wisman volgende week zal starten kon niet uit de teamsamenstelling van vanmiddag worden afgeleid. Daarbij werd zelfs door de beide keepers één helft gespeeld zodat beide evenveel speelminuten in de voorbereiding hebben gehad.

Volgende week wordt er echt afgetrapt. Rijnsburgse Boys start de competitie tegen IJsselmeervogels in Spakenburg. Jong Volendam speelt de eerste competitiewedstrijd thuis tegen het opleidingsteam van Sparta Rotterdam. De eerste thuiswedstrijd op de Middelmors staat voor 12 september op de agenda, wederom is Jong FC Volendam dan de tegenstander.
Scoreverloop:
15′ 1- 0 Jeroen Spruijt
52′ 2- 0 Dani van der Moot
62′ 3- 0 Sam Lautenschutz (e.d.)