Piet Hemminga

Rijnsburgse Boys – FC ’s Gravenzande 3-0 (1-0) – VERSLAG

Houdt voor het eerste de nul in deze oefencampagne

Het komend seizoen zal FC ’s Gravenzande het opnemen tegen illustere tegenstanders als FC Rijnvogels, SC Feyenoord, ARC of Capelle, allen uitkomend in de Hoofdklasse A Zaterdag. Tegenstanders die Rijnsburgse Boys zich nog zal herinneren uit een verleden waarin het uitkwam in de Topklasse of diezelfde Hoofdklasse, indertijd het hoogste amateurniveau in Nederland.

Het was de tweede keer in deze serie oefenwedstrijden dat er een tegenstand uit de Hoofdklasse op het programma stond. In tegenstelling tot de club uit Velzen vorige week lukte het de thuisclub de tegenstander aardig onder druk te houden. Voor wie er verstand van denkt te hebben had trainer Henk Wisman ditmaal een paar varianten in zijn team ingebracht. Centraal achterin was er een rol voor Carlos Opoku en Roderick Gielisse weggelegd. Ook geen Marc Magan in de basis, Ian van Otterlo stond wel de hele wedstrijd in het veld.

Het krachtsverschil werd in de eerste helft maar één keer in een score uitgedrukt. De openingstreffer van Ian van Otterlo kwam via een mooie combinatie tot stand. Daarvoor hadden Van Otterlo en Dani van der Moot al aardige kansen laten liggen. In de openingsfase van de wedstrijd voorafgegaan door een prachtige combi tussen Dani van der Moot, Furhgill Zeldenrust en Jeffrey Jongeneelen. Laatstgenoemde stond aan de basis en rondde uiteindelijk af, vlak voorlangs. Voor Dani van der Moot bleef het deze keer bij een eervolle vermelding. Zijn kopbal na een half uur spelen ging ook langs de verkeerde kant van de paal.

Aan het begin van de tweede helft maakte Dani van der Moot in de spits plaats voor Michiel Hemmen terwijl op het middenveld Bram de Bruin en Marc Magan hun entree maakten. Bram Ros en Jeroen Spruijt bleven in de kleedkamer achter. Saillant detail in deze is dat laatstgenoemde woonachtig is in ’s Gravenzande terwijl vader Cor Spruijt als pupillentrainer van Westlandia een aantal spelers van FC ‘s Gravenzande onder zijn hoede had. In de tweede helft liep de tussenstand vervolgens binnen 10 minuten snel op naar 3-0. Eerst verdubbelde Bram de Bruin de score uit een fraaie combinatie terwijl Ian van Otterlo met meer precisie dan kracht de bal mooi richting de kruising stuurt.

Na een uur spelen werden er nog meer wisselingen in het elftal aangebracht. Vanaf de 60e minuut kwamen uiteindelijk zes nieuwelingen in het veld maar gescoord werd er niet meer. Alhoewel Michiel Hemmen dicht bij was, doelman Gijs Abbas had vlak voor tijd een prima reactie op zijn stiftbal. Vorig jaar eindigde de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen ‘s Gravenzande (ook) in 0-3. Doelpunten werden er toen gemaakt door Floris Hazenberg ( 2x ) en Jeroen Meefout.
Scoreverloop:
20′ 1- 0 Ian van Otterlo
50’ 2-0 Bram de Bruin
54’ 3-0 Ian van Otterlo