Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC 2-1 (1-1) – VERSLAG

Top Zes In Tweede Divisie Staat Dicht Op Elkaar

De wedstrijd tegen Koninklijke HFC was een wedstrijd van aanhaken of afhaken. Door de winst op Koninklijke HFC doet Rijnsburgse Boys helemaal mee in de strijd om de bovenste plaatsen. Er is een duidelijke top zes zichtbaar en Rijnsburg is op de ranglijst de nummer zes. Met nog dertien wedstrijden te gaan is het dus reuze spannend. Mooi voor spelers, staf, bestuur, vrijwilligers en supporters.

Voor de wedstrijd werd er nog heel even gesproken over de wedstrijd Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys. In de laatste minuut kreeg Rijnsburg onterecht een penalty tegen en ging HFC er met de winst vandoor. Op het moment dat scheidsrechter Vos voor het begin van de wedstrijd floot lag de focus echt op de wedstrijd van vandaag. Vanaf het eerste moment zette Koninklijke HFC hoog druk en maakten ze het Rijnsburgse Boys moeilijk om op te bouwen. De eerste opwinding in de wedstrijd kwam al in de 4e minuut. Dani van der Moot stond nog net op eigen helft toen hij op het doel van doelman Tom Boks schoot. Tot opluchting van de bijna twee meter lange Boks verdween de bal op het dak van het doel.

Rommelig
De eerste fase van de wedstrijd was van Rijnsburgse Boys vooral erg rommelig. De opbouw ging moeizaam, de tweede bal werd weinig veroverd en er werd slordig gespeeld. Koninklijke HFC had het betere van het spel en combineerde er lekker op los. Rijnsburg kwam steeds een stapje te laat waardoor Koninklijke HFC vooral via de linker kant gevaarlijk kon worden. In de 12e minuut kon Wessel Boer vrij inkoppen maar zijn kopbal kwam ruim naast het doel van Richard van Nieuwkoop terecht. Het was de eerste waarschuwing voor Rijnsburg. Halverwege de eerste helft schreeuwde heel Rijnsburg voor een penalty na een overtreding op Joël Tillema. De prima leidende Vos liet terecht doorspelen. Na 25 spelen kwam de linkerverdediger van Koninklijke HFC weer door aan de linkerkant en leverde een prima voorzet af. De bal werd slecht weggewerkt en Khalid Tadmine kon van dichtbij de 0-1 scoren. Nog geen twee minuten later een zelfde situatie. Dit keer kon Van Nieuwkoop met zijn voeten een doelpunt voorkomen. Het lukte Rijnsburgse Boys niet om goed druk te zetten en Koninklijke HFC speelde eenvoudig tussen de linies. Middenvelder Jeroen Spruijt was druk aan het coachen om het team beter neer te zetten. Rijnsburg kreeg wat kleine kansen maar tot echte doelpogingen kwam het niet. In de 37e minuut kreeg Jeffrey Jongeneelen de bal op rechts aangespeeld en draaide hij naar binnen naar zijn favoriete linkerbeen. Het lukte Jeff niet om tot een schot te komen dus koos hij voor de pass op Furhgill Zeldenrust. Zijn voorzet kwam bij Joël Tillema terecht die van dichtbij de gelijkmaker binnen kopte. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft was dit een terechte stand. In de extra tijd schoot Jeroen Spruijt Rijnsburgse Boys nog bijna op voorsprong. Zijn afstandsschot werd door doelman Boks met veel moeite uit het doel gewerkt.

Tweede helft
In de tweede helft zat Rijnsburg kort op de tegenstander. Koninklijke HFC kreeg minder kans om te voetballen en Rijnsburgse Boys kreeg direct een aantal mogelijkheden. Een aantal corners op rij zette druk op HFC en een schot van Joël Tillema kon nog maar net geblokt worden. Ook in deze fase speelde Rijnsburg soms wat slordig. Onnodig balverlies zorgde ervoor dat HFC doelman Van Nieuwkoop kon testen. Door de aanvallende inspiraties van HFC kregen de Uien in de omschakeling kansen. Jeroen Spruijt kwam in de 62e minuut op rechts door en zijn harde voorzet kon nog maar net weggewerkt worden. Drie minuten later was het echter wel raak. Weer was het Spruijt die op rechts doorkwam. Jeroen vond Dani van der Moot die met een geplaatst schot in de verre hoek doelman Boks kansloos liet. De 2-1 voorsprong was op dat moment een afspiegeling van de wedstrijd.

Kleine Dennis
De wind op sportpark Middelmors nam toe. Storm Dennis komt pas zondag in Nederland aan maar ‘kleine Dennis’ zorgde er toch voor dat het spel beïnvloed werd. Dani van der Moot probeerde het weer met een afstandsschot dat door de wind gedragen werd. Weer kwam de bal op het dak van het doel terecht. Een kwartier voor tijd veroverde Bram Ros de bal op het middenveld en schoot van zo’n 25 meter hard op de goal van Koninklijke HFC. Doelman Boks wist ook dit schot te keren. Aan de andere kant moest Van Nieuwkoop redding brengen na schot van Tadmine. Tien minuten voor tijd speelde Jeffrey Jongeneelen met een heerlijke pass Dani van der Moot vrij. Keeper Boks hield Van der Moot van scoren af. Met nog een paar minuten te gaan was er nog een hachelijk moment voor de goal van Richard van Nieuwkoop. De keeper was geklopt op een schot van Joël Donald maar op de lijn kon Bert Koomen redding brengen. Na drie minuten extra tijd kon Rijnsburgse Boys drie punten bijschrijven.

Recht zetten
Na de wedstrijd vertelde Dani van der Moot voor de camera van Fox Sports dat Rijnsburg iets had rechtgezet na de wedstrijd tegen AFC: “De nederlaag kwam hard aan. We moesten na dat verlies iets rechtzetten, met deze overwinning is dat prima gelukt.” Joël Tillema was blij dat hij weer vanaf het begin in de basis kon beginnen: “Het is lekker om direct weer met drie punten te beginnen. Toch was het geen beste wedstrijd. De ruimtes waren te groot waardoor we niet echt goed druk konden zetten. De winst was moeizaam maar niet minder lekker. De top zes is echt gelijkwaardig dus het kunnen nog spannende wedstrijden worden”.

ABBA
Na de wedstrijd lieten verschillende spelers zien dat ze over meer dan alleen voetbaltalent beschikken. Op de ABBA avond genoten vooral de supporters van hun optreden.
Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC : 2-1 (1-1)
27: Khalid Tadmine: 0-1
37: Joël Tillema: 1-1
65: Dani van der Moot: 2-1
Scheidsrechter: Martijn Vos
Toeschouwers: 1.100
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Thomas Bakker en Bram Ros
Gele kaart Koninklijke HFC: Khalid Tadmine
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Bert Koomen, Thomas Bakker, Roderick Gielisse, Jordy Strooker,  Joël Tillema, Bram Ros, Jeroen Spruijt, Furhgill Zeldenrust, Jeffrey Jongeneelen en Dani van der Moot
Opstelling Koninklijke HFC: Tom Boks, Oscar Wilffert, Vincent Volkert, Khalid Tamine, Franklin Lewis (72: Joël Donald), Jacob Noordmans, Lars Weistra, André Morgan, Dylan Mertens, Wessel Boer en Paul Kok