Cor Spruijt

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC

Het voetbalseizoen 2019-2020 bestaat uit 34 competitiewedstrijden. Aan het eind van het lange seizoen zijn de meeste wedstrijden snel weer vergeten, maar een aantal duels zie je zo weer voor je. Denk bijvoorbeeld maar aan de twee wedstrijden tegen Quick Boys. Mooie herinneringen die menig Rijnsburgse Boys-supporter doet glimlachen. Toch zijn er ook wedstrijden die we om een andere reden zullen blijven herinneren.
Het is zo’n middag
Grote kans dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag er een gaat worden die we zo weer voor ons zien. Rijnsburgse Boys speelde tegen kampioen AFC een prima eerste helft en de ruststand van 2-2 was terecht. Vlak na rust ging het mis na een rode kaart voor centrale verdediger Masies Artien. Onze sympathieke oud-spits Raily Ignacio scoorde er na deze numerieke meerderheid vrolijk op los. Het werd uiteindelijk 6-3 voor de Amsterdammers. Op Twitter van Rijnsburgse Boys viel te lezen: ‘Het is zo’n middag’.

Een wedstrijd die we zeker ook zullen blijven herinneren, is de wedstrijd Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys, in november 2019. Een prima spelend Rijnsburg staat op 1-1 en er zijn nog een paar minuten te spelen. De camera’s van FOX Sports draaien op volle toeren, want Koninklijke HFC is op dat moment de koploper. Dan komen we in de extra tijd. Scheidsrechter Michael Eijgelsheim ziet iets wat niemand anders ziet: een overtreding in het strafschopgebied en een penalty tegen. In de laatste seconden van de wedstrijd komt HFC onterecht op 2-1. ‘Koninklijk genaaid,’ noemde clubverslaggever Piet Hemminga dit in zijn wedstrijdverslag op onze website. Tja… het is zo’n middag.
Het is zo’n avond
Vorige week kwam de UEFA bij elkaar om beslissingen van scheidsrechters te evalueren. Aan de orde kwam onder andere de wedstrijd Chelsea – Ajax. In Londen staat Ajax met 4-1 voor en er worden twee rode kaarten aan spelers van Ajax uitgedeeld. Ook een penalty wordt gegeven. Chelsea komt terug tot 4-4 en Ajax ligt uit de Champions League. Nu blijkt dat de scheidsrechter cruciale fouten heeft gemaakt. Edwin van der Sar vindt dat Ajax door de UEFA financieel gecompenseerd moet worden. Tja… het is zo’n avond.
Wat zou het mooi zijn als de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC lang op ons netvlies blijft staan. Heerlijk voetbal, drie punten, genoegdoening voor het verlies in Haarlem en druk houden op de top vijf van de tweede divisie. Ik wens u zo’n middag.

Onderlinge resultaten in tweede divisie
2019-2020 Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC: ?-? Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys: 2-1
2018-2019 Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC: 0-1 Koninklijke HFC – Rijnsburgse Boys: 4-1