Bram van Egmond

Rijnsburgse Boys supporter van schoon!

Rijnsburgse Boys gaat in Katwijk, samen met andere sportclubs en scholen, de strijd aan tegen zwerfafval!
Dat doen we met het programma ‘Schoon Belonen’. Scholen en sportclubs krijgen een beloning als ze plastic flesjes, blikjes en drinkpakjes apart inzamelen.

De gemeente Katwijk streeft naar een ‘circulaire economie’ met zo min mogelijk afval. Dat betekent dat ze producten en grondstoffen zoveel mogelijk willen hergebruiken. Afval is immers geld waard. Daarom zamelt de gemeente afval apart in en maakt daar grondstoffen van. Ook wil men het milieu zo min mogelijk belasten met zwerfafval.
Door mee te doen aan dit programma zorgt ook Rijnsburgse Boys ervoor dat er minder zwerfafval in Katwijk ligt en dat er meer verpakkingen kunnen worden gerecycled. Daarnaast sparen we voor een aantrekkelijke beloning.
Het programma richt zich onder meer op:

  • Schone winkelgebieden / sportparken
  • Samenwerking op buurtniveau
  • Een beloningssysteem
  • Inzet van kennis rondom gedragsbeïnvloeding
  • Effectieve inzet van afvalbakken

Vrijwilliger gezocht!
Schoon Belonen biedt via de gemeente handvatten om zwerfafval breed en effectief aan te pakken. Het mooiste is dat de verdiende beloning rechtstreeks naar de jeugd gaat. Nu gebeurt er al heel veel op ons sportpark waarvoor wij veel vrijwilligers nodig hebben. U begrijpt het al, ook voor dit project zoeken wij een enthousiast persoon die zich sterk wil maken voor een schonere omgeving op en rond ons sportpark. Iemand die kan monitoren of wij wel voldoende inspanningen doen om de jeugd te stimuleren om flesjes in de juiste afvalemmers te doen. Iemand die aan de gemeente en burgers van Katwijk kan rapporteren en door middel van foto’s en verhalen kan verklaren wat wij als club bereiken.
Heb je interesse om dit op je te nemen? Laat het ons weten 06 2060 9294 (Alma)
Neem ook eens een kijkje op de site van de Gemeente Katwijk: www.supportervanschoon.nl/katwijk.