Bram van Egmond

Oefenprogramma Rijnsburgse Boys is rond

Eerstedivisieclub Telstar, Jong ADO Den Haag, FC Lisse en Ter Leede. Dat zijn de meest in het oog springende tegenstanders van Rijnsburgse Boys in de oefenperiode ter voorbereiding op seizoen 2019-2020.
De voorbereidingsperiode bestaat net als vorig jaar uit twee blokken. Het eerste blok, dat twee weken duurt, begint op maandag 17 juni en eindigt op zaterdag 29 juni. In dit blok speelt Rijnsburgse Boys tot op heden  één oefenduel: op zaterdag 22 juni tegen Jong ADO Den Haag. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Aftrap, het trainingscomplex van ADO Den Haag in het Haagse Zuiderpark.

Tweede trainingsblok
Na het eerste trainingsblok heeft de A-selectie drie weken vakantie. Het tweede blok begint op zaterdag 20 juli. In deze periode van vijf weken staan er zes oefenwedstrijden op het programma. Het merendeel van de oefenduels wordt op vreemde bodem gespeeld. Dit heeft te maken met het feit dat het hoofdveld op Middelmors een nieuwe grasmat krijgt. Eind mei is het eerste veld ingezaaid.
Tegenstanders oefenperiode
Een van de tegenstanders in het tweede blok is eerstedivisionist Telstar. Deze wedstrijd is onderdeel van de open dag van Rijnsburgse Boys. Verder oefent geel-zwart onder andere tegen de regioclubs FC Lisse (thuis op corsozaterdag) en Ter Leede, de voormalige ploeg van de nieuwe trainer Henk Wisman en zijn assistent Jan Blankespoor.
Oefenprogramma
Zaterdag 22 juni 17.00 uur
Jong ADO Den Haag – Rijnsburgse Boys
Zaterdag 27 juli 14.30 uur
ODIN ’59 – Rijnsburgse Boys
Dinsdag 30 juli 20.00 uur
Ter Leede – Rijnsburgse Boys
Zaterdag 3 augustus 14.30 uur
Rijnsburgse Boys – Telstar (tevens open dag)
Dinsdag 6 augustus 20.00 uur
Jong Almere City FC – Rijnsburgse Boys
Zaterdag 10 augustus 15.30 uur
Rijnsburgse Boys – FC Lisse
Zaterdag 17 augustus
14.30 uur Quick – Rijnsburgse Boys of KNVB-bekerwedstrijd
Zaterdag 24 augustus
Start competitie