Bram van Egmond

Kort reisverslag FA cup finale (kavel Paasveiling)

Zaterdag 18 mei was het eindelijk zover. De finale van de FA cup in het Wembley stadion in Londen tussen Manchester City en Watford en wij waren erbij!
‘s Ochtends vroeg met KLM op Heathrow gevlogen en met als voordeel dat je vanaf het vliegveld met de metro direct naar het hotel in Londen kan doorreizen. De koffers gedropt bij het Royal National Hotel dat zeer centraal in Londen ligt en dus prima was. Een heerlijk Engelse ontbijtje genuttigd bij Pret a Manger, vlakbij het metrostation. Daarna nog even door Londen gelopen en toen met de metro richting Wembley stadion, waar de wedstrijd om 17:00 uur zou aanvangen.

Het Wembley stadion is en blijft een enorm indrukwekkende voetbaltempel, waarin afgelopen zaterdag maar liefst 90.000 (..) dolenthousiaste voetbalfans zich verzameld hadden.
De fantastische goede plekken in het stadion waren perfect geregeld door Eurotravel Sports te Leiden, het sportreisbureau dat de laatste jaren voor Rijnsburgse Boys alle voetbal- en F1 reizen organiseert bij
De wedstrijd was in één woord geweldig. Wat een ambiance en wat een sfeer. Zo’n finale bijwonen is voor iedere voetbal fan een aanrader. City verpulverde Watford met 6-0 en kon dus na het kampioenschap in de Premier League en het winnen van de League Cup opnieuw met een prijs de ereronde maken.

Na een goede nachtrust de volgende dag de metro naar het vliegveld gepakt en terug gevlogen naar Amsterdam. Een mooie ervaring rijker we kijken er met veel plezier aan terug.
Nogmaals dank aan Rijnsburgse Boys en het voetbalreisbureau voor de perfecte organisatie van de onvergetelijke voetbalreis. We zijn er bij de volgende Paasveiling weer bij!!
Marcel en Bas Glasbergen