Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg


De voorlaatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 staat op het programma – de laatste thuiswedstrijd tegen de altijd sympathieke Hardenbergers. Wie in scorebordjournalistiek gelooft, zal ook tegen HHC een attractieve wedstrijd verwachten. Want daar geeft de 6-0 overwinning van vorige week op FC Lienden alle aanleiding toe. Het linkerrijtje, het kan nog steeds. Maar dan moeten HHC en GVVV aan de zegekar worden gebonden. En de resultaten uit het verleden bieden daar geen garantie voor.
HHC Hardenberg
Voorbeschouwen is vaak een kwestie van een blik op de ranglijst en kijken naar de onderlinge resultaten. Deze informatie geeft reden om vooraf al bepaalde conclusies te trekken. Zo ook nu wanneer de resultaten van HHC in ogenschouw worden genomen. Ook voor HHC geldt dat het eindresultaat wat lager is dan vorig seizoen. Via een veertiende plaats in het eerste jaar van de tweede divisie en een derde plaats vorig seizoen staat de ploeg van trainer Gert Jan Karsten voorlopig zevende. En daar hoeven de oranjehemden zich zeker niet voor te schamen gelet op de reputatie van de ploegen boven hen op de ranglijst. En met nog zes punten te halen in de laatste twee wedstrijden is een hogere positie ook nog steeds mogelijk.

Mede gezien de grote afstand tussen beide clubs komt het niet vaak voor dat een speler een geschiedenis heeft bij de andere club. Voor Thomas Bakker wordt het waarschijnlijk wel een leuk weerzien want hij maakte vijf seizoenen lang deel uit van de selectie van HHC Hardenberg.
Afscheid en huldiging
Tijd om afscheid te nemen; daar wordt na afloop van deze wedstrijd tijd voor ingeruimd. Voor Virgil Deen en Jayson Halman is het de laatste keer dat ze hun warming-up doen op Middelmors. Volgend seizoen zijn ze te zien bij Swift (hoofdklasse) respectievelijk ODIN ’59 (derde divisie). Wie niet meer op de velden te zien zullen zijn, zijn Wilfred van Leeuwen en Dick Heemskerk. Zij zetten een punt achter hun rijke trainersloopbaan.

In en om het veld veel Uien maar er kan er maar één de Gouden Ui zijn. Wordt het een van de nieuwkomers zoals Jeroen Spruijt of Bram Ros? Of oudgediende Richard van Nieuwkoop? Wie tot topscorer van het team gekroond zal worden is ondertussen geen verrassing meer. Maar liefst zeventien treffers liet Joël Tillema tot dusver optekenen. Hij bevindt zich daarmee in de top-vijf van topschutters in de tweede divisie, in gezelschap van illustere namen als Raily Ignacio, Yordi Teijsse en Danny van den Meiracker. HHC’er Rob van der Leij (22 treffers) is momenteel de nummer twee van de topschutterslijst.
Vooruitblik
Volgende week nog op bezoek bij Niek Oosterlee (GVVV) en dan kan definitief de balans van het seizoen 2018-2019 worden opgemaakt. Maar hoe dan ook: wedden dat we over een maand alweer reikhalzend uitkijken naar het nieuwe seizoen?
Clubgegevens HHC Hardenberg
Opgericht: 1 juni 1954
Sportpark
De Boshoek Hessenweg 74
7771 RG Hardenberg
Erelijst
Afdelingskampioen in 2007 en 2008
Winnaar KNVB-Districtsbeker in 2012 en 2016
Tenue
Shirt: oranje
Broek: zwart
Kousen: oranje
Trainer
Gert Jan Karsten
Topscorer
Rob van der Leij met tweeëntwintig treffers
Wapenfeiten HHC Hardenberg in de tweede divisie en de topklasse
2017 – 2018 3e plaats tweede divisie
2016 – 2017 14e plaats tweede divisie
2015 – 2016 2e plaats topklasse
2014 – 2015 3e plaats topklasse
2013 – 2014 3e plaats topklasse
2012 – 2013 4e plaats topklasse
2011 – 2012 9e plaats topklasse
2010 – 2011 8e plaats topklasse
Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse
15 wedstrijden
6 overwinningen
1 gelijk spelen
8 nederlagen
23 doelpunten voor en 33 doelpunten tegen
Totaalscore onderlinge duels in tweede divisie en topklasse in Rijnsburg
7 wedstrijden
3 overwinningen
1 gelijke spelen
3 nederlagen
12 doelpunten voor en 16 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 18 mei 2019
Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (18.00 uur)
Overige wedstrijden
AFC – VVSB
Barendrecht – Excelsior Maassluis
De Treffers – Jong Almere City FC
FC Lienden – IJsselmeervogels
Jong Vitesse – GVVV
Katwijk – Scheveningen
Kozakken Boys – Koninklijke HFC
Spakenburg – Jong Sparta
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.