IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – FC Lienden: 6-0 (3-0) – VERSLAG

Grootste seizoenoverwinning live op televisie

Of de kijkcijfers hoog zijn geweest zullen we moeten afwachten, maar de televisiekijkers die gekozen hadden om live de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Lienden te bekijken werden getrakteerd op de grootste seizoenwinst van het team van Wilfred van Leeuwen: 6-0. Een gedreven en gretig spelend Rijnsburgse Boys legde binnen het eerste half uur via drie goals de basis van deze grote uitslag. Joël Tillema werd de gevierde man met maar liefst vier treffers. Een record voor hem in het geelzwarte shirt! Het was er één meer dan zijn bijdrage in de 7-1 vernedering van Quick Boys, twee seizoenen geleden. Daarnaast werd er met twee ‘seizoensmetjes’ afgerekend. Na drie verloren live tv-wedstrijden (thuis tegen Kozakken Boys, Katwijk en Koninklijke HFC) nu eens een overwinning. Daarnaast bleek de laatste stapavond van de selectie niet met een nederlaag, zoals het hele seizoen het geval was geweest, maar met een driepunter gevierd te kunnen worden. En dat de uitslag veel hoger had kunnen uitvallen, ach daar hadden de Rijnsburgse supporters geen problemen mee. In de voorlaatste thuiswedstrijd vermaakt worden met een half dozijn eigen doelpunten en geen tegentreffers was een welgemeend applaus waard.

Foto: Hans Heemskerk


Fox Sports
De reden waarom Fox Sports op Middelmors aanwezig was had niets met Rijnsburgse Boys maar alles met de tegenstander te maken. Voor FC Lienden was het, met drie speelronden te gaan, in theorie nog niet gespeeld. De ploeg van trainer Hans van de Haar kon de nacompetitie nog ontlopen door zich naar plek veertien te vechten. Maar het was ook nog niet officieel veilig van de achttiende plaats, die degradatie naar de Derde Divisie betekent. Het enige moment waarop FC Lienden liet zien dat het inderdaad serieus op zoek was naar een goed resultaat was in minuut tien. Een schot van Salim Mansouri kwam via de onderkant van de lat terug in het speelveld. Het gebeurde dus in de openingsfase van de wedstrijd waarin Rijnsburgse Boys nadrukkelijk op zoek was naar de eerste treffer. Jordy Strooker zag zijn voorzet vanaf de achterlijn overgetikt worden, Jeroen Spruijt zette met zijn steekpass Furhgill Zeldenrust gevaarlijk vrij voor de alert reagerende keeper en Edo Knol zag zijn schot, na een fraaie combinatie tussen Jeffrey Jongeneelen en Joël Tillema, geblokt worden. Het waren allemaal voorboden van een spetterend Rijnsburgs kwartiertje waarin driemaal gescoord zou worden.

Foto: Hans Heemskerk


Doelpuntenbal
Het doelpuntenbal werd geopend toen Jeffrey Jongeneelen de buitenspelval ontliep waardoor hij de voorzet van Furhgill Zeldenrust kon verlengen op Joël Tillema die knap afrondde: 1-0. De ban leek gebroken. De jacht op meer doelpunten was geopend. Carlos Opoku was mee naar voren gekomen bij een aanval die hij zelf had opgezet maar leek te stranden. Leek, want de bal was nog niet weg en Joël Tillema wist met zijn voorzet toch nog Carlos Opoku te bereiken. De kersverse vader kwam echter net een paar centimeter te kort en kon met zijn tenen niet voldoende kracht zetten om met een diagonaal schot de bal in het net te rossen. Vier minuten later lukte dit Joël Tillema wel toen hij een voorzet, die echt op het juiste moment door Jeffrey Jongeneelen was verstuurd, achter Thom Jonkerman schoot: 2-0. Joël Tillema kreeg in de aansluitende vier minuten twee mogelijkheden om al vroeg in de wedstrijd een hattrick te scoren. Helaas bleek zijn balcontrole na een voorzet van Edo Knol niet optimaal en stond de keeper van FC Lienden goed opgesteld toen hij de bal in èèn keer op zijn schoen nam. Edo Knol was heerlijk op dreef deze middag want de volgende dieptepass die van zijn voet kwam leverde treffer nummer drie op. Furhgill Zeldenrust en Joël Tillema konden samen oprukken naar het doel waarbij Furhgill Zeldenrust de bal aan zijn voeten had. Afspelen op zijn maatje had zeker een goal opgeleverd maar dat deed de vleugelaanvaller toch niet. Met een lob, die nog wel werd aangeraakt maar uiteindelijk onvoldoende, wist Furhgill Zeldenrust toch zelf de keeper te verschalken: 3-0.

Foto: Hans Heemskerk


Ruimte
Het was eigenlijk niet te bevatten met hoeveel ruimte in de rug FC Lienden voetbalde waardoor Rijnsburgse Boys zich naar harte lust kon uitleven op het eigen sportpark. Zou dat dan toch te maken hebben met het compleet vernieuwde team van FC Lienden? In vergelijking met de uitwedstrijd stonden maar liefst acht nieuwe spelers in het veld bij de ploeg uit de Betuwe. Rijnsburgse Boys benutte de ruimtes prima en hanteerde daarbij een hoog baltempo. Het was daarom ook wachten op meer goals. Deze zouden niet meer vallen in de eerste helft. Joël Tillema schoot, na een voorzet van Furhgill Zeldenrust te zacht in en Jeffrey Jongeneelen zag zijn inzet gekeerd worden ten koste van een corner. De regelmatig weer heerlijk op dreef zijnde Jordy Strooker stuurde Furhgill Zeldenrust weg die de bal af had moeten geven maar toch besloot om zelf te schieten. De aansluitende corner leverde een afgekeurde buitenspeltreffer van Jeroen Spruijt op.

Foto: Hans Heemskerk


Hattrick
Met twee verse krachten hoopte trainer Hans van de Haar wellicht op een ommekeer in de tweede helft. De eerste kans was wel voor zijn ploeg maar Marlon Versteeg, de topscorer van FC Lienden, zag zijn schot gepakt worden door Richard van Nieuwkoop. Zijn collega Thom Jonkerman liet vijf minuten later de bal los bij een Rijnsburgse corner waardoor een scrimmage voor het doel ontstond maar zonder gevolgen. Nadat Gino Demon zijn schot naast zag gaan was het vervolgens de beurt aan invaller Guytho Mijland om voor opwinding te zorgen in de Rijnsburgse zestien. Na zijn schot claimde hij een penalty welke door scheidsrechter Thijs werd weggewuifd. Nadat Salim Mansouri een vrije trap net over het doel had geschoten was het tijd van Wilfred van Leeuwen om in te grijpen. Rijnsburgse Boys leek namelijk te verslappen dus met de eerste van uiteindelijk drie wissels, namelijk Marc Magan, moest er nieuw Rijnsburgs vuur in de wedstrijd komen. En dat leek direct te gebeuren. Na goed doorzetten van Masies Artien, die in de basis was gestart op de positie van de aan zijn schouder geblesseerde Thomas Bakker, volgde er een gevaarlijk schot van Jordy Strooker, maar deze ging voorlangs. Vijf minuten later was het wel raak. Na een prachtig opgezette aanval die begon met Jeffrey Jongeneelen en Marc Magan als tussenstation, was het Joël Tillema die de niet te missen kans benutte: 4-0. En een hattrick natuurlijk!

Foto: Hans Heemskerk


Topscorerslijst allertijden
Het laatste kwartier van de wedstrijd werd ingeluid met opnieuw een afgekeurde treffer, nu van invaller Jayson Halman. En ook dit keer was buitenspel de terechte reden. Eigenlijk zou Jayson Halman aan de basis staan van de vierde treffer. Zijn opzetten aan de linkerkant van het veld leverde een kans op voor de sterk spelende Carlos Opoku welke tot corner werd getikt. Leverde deze corner in eerste instantie nog geen resultaat op, in de rebound gebeurde dat wel. Op dezelfde veldpositie als drie weken eerder tegen De Treffers nam de om zijn as draaiende Roderick Gielisse de bal vol op zijn schoen en schoot deze fraai in het net: 5-0. Nadat vervolgens Masies Artien een vrije trap van invaller Jawad Bellasan had weggewerkt, waardoor een onnodige tegentreffer was voorkomen, was het slotakkoord van de wedstrijd natuurlijk voor Joël Tillema. Een minuut nadat speaker Hans Oudwater had omgeroepen dat hij tot ‘man van de wedstrijd’ was verkozen, schoot hij de bal, na een voorzet van Roderick Gielisse, voor de vierde keer in het doel: 6-0. Hij schoot zich daarmee ook direct naar plaats twaalf op de topscorerslijst allertijden van Rijnsburgse Boys. Met zijn totaal van 53 competitiedoelpunten is hij inmiddels Ron Carli en Martin de Louw gepasseerd. Eerst volgende doelen voor hem zijn nu Henk van der Zwan (met 57 doelpunten) en Piet Haasnoot (met 58 treffers). En wat zijn team betreft: in één klap werd het negatieve doelsaldo van -9 teruggebracht naar -3. We kunnen niet bijna wachten op het volgende spektakelstuk, de avondwedstrijd van volgende week zaterdag tegen HHC Hardenberg…..

Foto: Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys – FC Lienden: 6-0 (3-0)
13: Joël Tillema: 1-0
21: Joël Tillema: 2-0
29: Furhgill Zeldenrust: 3-0
71: Joël Tillema: 4-0
82: Roderick Gielisse: 5-0
90: Joël Tillema: 6-0
Scheidsrechter: E.P.W. Thijs
Toeschouwers: 750
Gele kaart FC Lienden: Rafaël Uiterloo
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Masies Artien, Carlos Opoku, Gino Demon, Jordy Strooker, Edo Knol (77: Jeroen Meefout), Joël Tillema, Jeroen Spruijt (64: Marc Magan), Jeffrey Jongeneelen en Furhgill Zeldenrust (73: Jayson Halman)
Opstelling FC Lienden: Thom Jonkerman, Djamel Boerstra (46: Jesse van Baal), Abdel Metalsi, Rafaël Uiterloo (77: Jawad Bellasan), Frank Wiafe Danquah, Yusuf Bilen, Clarence Hasselbaink (46: Guytho Mijland), Milad Intezar, Ayrton Statie, Salim Mansouri en Marlon Versteeg