Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Scheveningen – Rijnsburgse Boys


En zo is het de tweede week van april, is de mogelijkheid nog een knappe prestatie te behalen al weken voorbij en moet je het seizoen uitspelen. De situatie van Rijnsburgse Boys in een notendop.
Week in week uit, met als prettige onderbreking de wedstrijd tegen Barendrecht, toont Rijnsburgse Boys aan dat het heel wat werk aan de winkel heeft om aanstaand seizoen beter voor de dag te komen. Met nog zes wedstrijden te gaan staan de Uien twaalf punten boven de veilige streep. We mogen toch hopen dat dat genoeg is, maar gezien het feit dat VVSB is gaan draaien en Rijnsburgse Boys zeldzaam stroef draait, mogen we nergens meer zo maar vanuit gaan. En die gedachte stemt redelijk treurig. Waar halen de mannen van Van Leeuwen hun motivatie nog vandaan ? Hopelijk is er nog dat eergevoel, de hekel aan verliezen, de honger naar de premie en het gevoel niet te willen afgaan.
Niet voor zichzelf en niet voor de mensen die nog steeds trouw komen kijken.

Foto Hans Heemskerk


“Altèd lastag op Hâhtrus”
Helaas zijn de voortekenen niet bijster gunstig.Trainer John Blok, inmiddels antiek meubilair op Houtrust, krijgt het vrijwel elk seizoen met zijn spelers voor elkaar om een flinke dip te boven te komen. Zo ook dit seizoen. Het duurde een heel tijdje, maar vanaf februari is de zon gaan schijnen op het terrein waar zoveel historie ligt. En de oude klasbakken doen het weer, samen met de revelatie van het seizoen. Mehmet Aldogan en Tim Peters scoren er ‘gewoon’ elf en negen dit seizoen. En Brandon Robinson verdiende met zijn uitstekende seizoen een transfer naar Katwijk. Je kan je afvragen of hij niet beter kan blijven, maar dat terzijde. Drie mannen die bij elkaar rond de dertig goals maken. Ja, dat willen wij ook. Maar we hebben het niet en daar moet wat aan gedaan worden. Scheveningen bewees dit seizoen dat uit een diep dal klimmen niet onmogelijk is. Want toen de groen-wit-zwarten op de Middelmors een 2-2 gelijkspel behaalden, kwam dat vooral omdat de Uien weer eens kinderlijk eenvoudig een paar goals weggaven. De rangschikking was toen wel iets anders!

Foto Hans Heemskerk


Positief besluiten
Het Rijnsburgse meisje dat bittere tranen weent kunnen we ook wel een beetje opfleuren. Aanstaande zaterdag wordt er bijvoorbeeld om 14:30 uur afgetrapt (heerlijk, waarom wij niet ?). Het is altijd gezellig bij SVV Scheveningen, waar de Haagse humor over de tribune gedrapeerd lijkt. En het is helemaal niet ver. De weersvoorspelling is dan wel niet al te best, maar op de knusse tribune zit je droog en de kantine is om de hoek. En als we weinig verwachten, kan het alleen maar meevallen. Hoe langer het duurt, hoe dichter we bij een keer winst in een uitwedstrijd zijn. We naderen! En misschien een kleine tactische tip. Het is namelijk geen toeval dat we de keren dat we op Houtrust punten haalden, wat behoudender speelden. Zo werd ooit Resham Sardar opgeofferd om de toenmalige Scheveningen-back Tillema te beteugelen. En wat meer achteruit hangen is echt geen ramp. Want Scheveningen countert graag met de snelle Robinson en Aldogan en de lepe Peters. Het is maar een suggestie hoor. Wat er daadwerkelijk gebeurt lezen we zaterdag in het wedstrijdverslag…
De Romeinse dichter Vergilius had het als lijfspreuk: “Audaces fortuna iuvat”. Vrij vertaald: geluk is met de heldhaftigen… Kortom, al vechtend komt het fortuin.
Clubgegevens Scheveningen
Opgericht op 1 juli 1919
Clubkleuren
Shirt: wit met groen-zwarte banen
Broek: zwart
Kousen: groen
Trainer
John Blok
Clubtopscorer
Mehmet Aldogan met elf goals
Wapenfeiten van Scheveningen
In het seizoen 1995 – 1996 werd het grootste succes behaald: kampioen, zaterdagkampioen en algeheel amateurkampioen.
Wapenfeiten Scheveningen in derde divisie en topklasse
2017 – 2018 2e plaats derde divisie
2016 – 2017 5e plaats derde divisie
2015 – 2016 13e plaats topklasse
2014 – 2015 9e plaats topklasse
2013 – 2014 9e plaats topklasse
2012 – 2013 11e plaats topklasse
Totaalscore in tweede divisie, derde divisie en topklasse 2012-2019
11 wedstrijden
3 overwinningen
3 gelijk spelen
5 nederlagen
11 doelpunten voor en 16 doelpunten tegen
Totaalscore in derde divisie en topklasse in Scheveningen 2012-2019
5 wedstrijden
1 overwinning
1 gelijk spel
3 nederlagen
3 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen
Programma zaterdag 13 april 2019
Scheveningen – Rijnsburgse Boys (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
AFC – Barendrecht
Jong Almere City FC – Excelsior Maassluis
Katwijk – FC Lienden
Kozakken Boys – Spakenburg
VVSB – GVVV
IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
De Treffers – Jong Vitesse (op 14 april)
Koninklijke HFC – Jong Sparta (op 14 april)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Scheveningen – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.