secretariaat

OldStars Walking Football bij Rijnsburgse Boys

Ook Rijnsburgse Boys wil voor OldStars walking football gaan!

Op 25 april 2019 een inloopochtend bij Rijnsburgse Boys, nadere info daarover volgt.
Voetbal zonder te rennen, zonder fysiek contact, zonder keepers en zes tegen zes. OldStars walking football groeit in populariteit en steeds meer voetbalverenigingen omarmen deze beweegvorm voor 60-plussers. Ook Rijnsburgse Boys heeft de ambitie om dit op te starten dit voetbalseizoen en of begin volgend voetbalseizoen. Op 25 april 2019 vanaf 09:30 uur organiseert de vereniging een inloopochtend voor Walking Football. Dit programma duurt tot ongeveer 11:30 uur.
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen, zie ook de promo van OldStars.
De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop. Rijnsburgse Boys omarmt dit initiatief en wil de vorm in het spelaanbod toevoegen. Op naar een leven lang voetbal voor iedereen.
Inmiddels bieden 325 verenigingen in Nederland OldStars walking football aan. De landelijke kartrekker, het Nationaal Ouderenfonds, trekt voor de uitrol samen op met de KNVB en de Eredivisie. In de Bollenstreek zijn inmiddels SJC, vv Noordwijk, VVSB, Welzijnskwartier Katwijk, FC Lisse en Ter Leede actief aan de slag met Walking Football.
Ben jij of ken jij iemand van zestigplus die interesse heeft in OldStars walking football en doe je mee op de 25ste april?
Kom dan in contact met info@oldstars.nl  of Jaco Heemskerk, via heemskerk.jaco@gmail.com
Op 25 april 2019 een inloopochtend bij Rijnsburgse Boys, nadere info daarover volgt.
Voor meer informatie, clubs, kennis en nieuws kun je kijken op www.oldstars.nl.