Fotoverslag op de ajax-website
Foto’s op ajax kidsclub
Foto’s van onze vaste fotografen en van publiek

Ajax-trainer Danny Blind na de 0-12: ‘De tegenstander werkte goed mee vandaag’

Rijnsburg-uit, altijd lastig.’ In 1990 deed oud-bondscoach Leo Beenhakker deze uitspraak na de sensationele 1-1 van Rijnsburgse Boys tegen het Nederlands Elftal. Twee jaar eerder was deze bewering al even waar toen FC Barcelona moeizaam met 2-1 won van geelzwart. Maar tegen Ajax, zaterdag voor de derde maal in bijna twintig jaar te gast op Middelmors, geldt het niet. Net als in 2001 verschenen er dubbele cijfers op het scorebord.

Toen scheidsrechter Roelof Luinge zaterdagmiddag voor het einde floot, stond er een 0-12 eindstand op het scorebord, voor zover valt te achterhalen de grootste nederlaag ooit in het 75-jarig bestaan van Rijnsburgse Boys. Daarmee verbeterde Ajax zijn oude record van 2001 toen de Amsterdammers met 10-0 wonnen, mede dankzij zes treffers van Mido. In 1986, op een ijskoude zaterdag tijdens de winterstop op een bevroren veld, hadden de Ajacieden al eens met 0-5 gewonnen, toen mede dankzij een goal van Marco van Basten en John van ’t Schip, nu bondscoaches bij Oranje. Johan Cruijff was destijds trainer.

Goedkoop
In tegenstelling tot 2001 hield RBB dit keer redelijk lang stand. Toen viel al na vijf minuten een Amsterdamse goal. Nu moest de nieuwe doelman Tim Orlowski pas na twintig minuten buigen voor de nieuwe Zweedse midvoor Markus Rosenberg. Na een halfuur capituleerde de van Stormvogels/Telstar gekomen keeper voor de tweede keer, nota bene na een goedkoop gegeven penalty, die door Escudé werd benut. V