Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Barendrecht 3-2 (1-1) – VERSLAG

Barendrecht ‘het haasje’ bij Rijnsburgse Boys

Het was bijna half vier en scheidsrechter Oostrom wachtte nog even met de toss omdat er een haas over het veld van Rijnsburgse Boys heen en weer rende. Gelukkig kon het dier ontsnappen. Na negentig minuten voetbal was Barendrecht echter ‘het haasje’. Ver in de extra tijd scoorde Carlos Opoku de verdiende 3-2 en zorgde hij ervoor dat de drie punten op de Middelmors bleven.

Voor de wedstrijd ging het op de redelijk gevulde tribune vooral over het vertrek van trainer Wilfred van Leeuwen aan het eind van dit seizoen. Drukke werkzaamheden maken het voor hem niet langer mogelijk om als trainer van Rijnsburgse Boys aan te blijven. Na de wedstrijd werd bekend dat Henk Wisman komende week een twee jarig contract zal tekenen. De nieuwe trainer heeft nu nog Ter Leede onder zijn hoede en is voor vele Rijnsburgers een bekend gezicht. In de jaren 1997 – 2000 had Wisman de selectie van Rijnsburgse Boys al eerder onder zijn hoede.
In de wedstrijd tegen Barendrecht wist Rijnsburgse Boys wat het moest doen. Door drie nederlagen op rij waren de uien afgezakt naar plek 12 op de ranglijst. Een plek in het linkerrijtje moet met deze selectie natuurlijk mogelijk zijn. Winst zou betekenen dat het linkerrijtje weer wat dichterbij zou komen. Barendrecht had hele andere belangen. Het vecht tegen rechtstreekse degradatie en ieder punt is meer dan welkom. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Barendrecht het spel liet maken door Rijnsburgse Boys en zelf vooral loerde op de counter.

Te laag
In het begin van de wedstrijd speelde Rijnsburg de bal rustig rond en probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden. De mannen van trainer Wilfred van Leeuwen deden dit in een te laag tempo waardoor Barendrecht niet echt in problemen kwam. De eerste corner viel in de dertiende minuut van de wedstrijd te noteren. De corner van Jeffrey Jongeneelen leverde echter geen gevaar op. Dat gevaar kwam er wel in de 20e minuut. Jeroen Meefout schoot tegen een verdediger aan waarna Jeroen Spruijt uit de draai hard op het doel schoot. De doelman van Barendrecht kreeg de bal met het nodige geluk tegen zich aan waardoor de stand 0-0 bleef. Nog geen 10 minuten later was het wel raak. Een mooie steekpass van Jongeneelen werd door Joël Tillema van dichtbij ingeschoten. Scheidsrechter Oostrom keurde de goal echter af wegens buitenspel.

Voorsprong
Niet lang na de afgekeurde goal kwam Rijnsburgse Boys toch op voorsprong. Bram Ros veroverde de bal en speelde op rechts Furgill Zeldenrust aan. Met een diagonaal schot liet hij de doelman van Barendrecht kansloos. Een terechte voorsprong voor Rijnsburg dat het beste van het spel had. In de 41e minuut werd Barendrecht voor de eerste keer gevaarlijk. Een voorzet van links werd net over het doel van doelman Richard van Nieuwkoop gekopt. Het laatste wapenfeit van Rijnsburgse Boys kwam in de 43e minuut van Spruijt. Zijn schot werd echter in het strafschopgebied geblokt. Er kwam een protest voor hands maar de scheidsrechter liet doorspelen. Vlak voor rust kwam Barendrecht op een gelijke stand. Met een heerlijk afstandsschot verraste Salhi doelman Van Nieuwkoop. Met een 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Meer power
In de tweede helft begon Rijnsburgse Boys met meer power. Het tempo lag hoger en Barendrecht werd eerder vastgezet. Uit alles bleek dat de Uien snel de tweede goal wilde maken. De jarige Thomas Bakker schoot in de 50e minuut hard op het doel maar een verdediger van Barendrecht wist zijn schot te blokken. Toch was het Barendrecht dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Op links lag er ruimte om op te stomen naar de goal van Van Nieuwkoop. De voorzet was op maat en Mourits kon de 2-1 voor Barendrecht inschieten. Zoals zo vaak in deze competitie moest Rijnsburgse Boys weer een achterstand zien goed te maken. De gelijkmaker leek er in de 69e minuut te komen. Van dichtbij kreeg Ros de kans om de doelman van Barendrecht te passeren. Helaas voor Ros pakte de keeper de bal uitstekend.

Wissels
Trainer Van Leeuwen bracht Marc Magan en Edo Knol en stuurde Carlos Opoku naar de spits. Met nog vijftien minuten te gaan speelde Rijnsburgse Boys vol op de aanval. Er volgde een serie corners voor Rijnsburg en wat schoten op het doel. Iedere keer wist de doelman met het nodige geluk een Rijnsburgse treffer te voorkomen. In de 85e minuut was het eindelijk raak. Opoku scoorde van dichtbij de verdiende gelijkmaker. Trainer Van Leeuwen wisselde direct een derde keer. Verdediger Masies Artien kwam in het veld en nam naast Opoku plaats in de spits. De verdediging van Barendrecht kwam onder grote druk te staan en ver in de extra tijd zorgde Opoku voor de winnende treffer. Een terechte beloning voor een team dat in winst bleef geloven.

Mooie groep
Na afloop sprak trainer Wilfred van Leeuwen over een mooie groep: “Natuurlijk hebben we drie wedstrijden op rij verloren maar we hebben gewoon een mooie groep. In de afgelopen wedstrijden vergaten we gewoon om de bal er in te trappen. Na de wedstrijd tegen AFC hebben we een avond niet getraind. We hebben de beelden erbij gehaald en die goed met elkaar besproken. Als je nu kijkt hoe het er in de kleedkamer aan toe gaat dan geeft dat vertrouwen voor de komende wedstrijden. In de winterstop heb ik met het bestuur over mijn drukke werkzaamheden gesproken. Met een eigen strandtent heb ik het erg druk. Voetbaltrainer zijn doe je er niet zomaar even bij. Dat is een echte baan. We hebben open en eerlijk gesproken. Het resultaat van die gesprekken is geweest dat ik de club aan het eind van het seizoen ga verlaten.”

Balen
Trainer Jack van den Berg van Barendrecht bleef na de wedstrijd stil in de kleedkamer:” Ik heb niks gezegd. Dit is gewoon balen. Bij de 2-2 valt die bal gewoon verkeerd. Je hoopt een keer op een beetje mazzel maar dat hadden we vandaag duidelijk niet. De spelers doen hun best maar dat is helaas niet genoeg.”

Man off the Match
Carlos Opoku vond de overwinning lekker:”Een verdiende en lekkere overwinning. Bij mijn eerste goal stond de keeper op het verkeerde been. Die tweede goal weet ik eigenlijk niet meer. Die moet ik nog maar eens een keer terug kijken. We speelden best lekker maar waren te slordig met de eindpass. Balen dat Barendrecht vlak voor rust op 1-1 kwam. Dat was wel een wereldgoal maar viel op een vervelend moment. De tweede goal mag natuurlijk niet gebeuren. Op links liepen ze zo door en wij waren in het centrum ook wat onoplettend. Ja dan moet je iets forceren. Fijn dat ik twee keer kon scoren maar liever sta ik achterin om een voorsprong te verdedigen.”

Derby
Volgende week spelen de Uien een uitwedstrijd tegen Katwijk. Een derby waar natuurlijk veel publiek op afkomt. De week daarna volgt weer een uitwedstrijd. Dit keer is de Koninklijke HFC de gastheer. De eerste wedstrijd in april is de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper IJsselmeervogels. Drie prachtwedstrijden voor spelers en supporters.

Rijnsburgse Boys – Barendrecht: 3-2 (1-1)