Ieder weekend gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was hij bij de wedstrijd van Rijnsburgse Boys JO9-3 tegen FC Rijnvogels. Het verslag is van Peter Heemskerk.

Rijnsburgse Boys JO9-3 vs FC Rijnvogels JO9-2

Na een eerste seizoenshelft waarin zowel in de competitie als in de beker nagenoeg alles werd gewonnen stond vandaag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie op het programma.
2019-02-09 RBB JO9-3 FCR JO 9- logo-41
Op een voornamelijk glad veld bestond de eerste 5 minuten voornamelijk uit aftasten tussen beide teams. We begonnen sterker dan de tegenstander maar door een zondagsschot van net over de middellijn kwamen we echter 0-1 achter, mede door het gladde veld schoot de bal door achter onze keeper Tim. Niets aan te doen en snel weer door. We speelden wat onrustig en Rijnvogels bleek met schoten van afstand dodelijk effectief. Het werd snel 0-2, 0-3 en 0-4. Het geluk was niet aan onze zijde want schoten van Spike, Tom, Cas en Jan werden goed gekeerd door een hele goede keeper van Rijnvogels. Ongelukkig was het toverwoord in de eerste helft.
Tijdens de rust was iedereen binnen het team het erover eens dat de tussenstand geflatteerd was en dat we door iets feller op de bal te zitten we zeker niet kansloos waren. En zo begonnen we ook aan de 2e helft, vrijwel direct na de aftrap vond Nick met een goeie steekpass Cas, die handig een mannetje voorbij speelde en bekeken in de hoek een doelpunt maakte. 1-4! Het had ook het gewenste effect op het publiek, dat weer oversloeg op de jongens. Vol druk op de tegenstander…mede ook door de snelle spelhervattingen van Tim… maar wederom vonden we de keeper van Rijnvogels op onze weg. Een goeie kopbal van Sem net over het doel, een schot van Spike op de buitenkant paal, een geweldig schot van afstand van Bram dat via de lat en de keeper net niet kreeg wat het verdiende… allemaal net niet… en zoals zo vaak in het voetbal; als je hem aan de ene kant niet maakt, dan valt hij vaak aan de andere kant. Eerst veroverde Tom nog geweldig de bal bij de tegenstander die alleen op Tim afging maar in de nastoot caramboleerde de bal via Tim en de tegenstander in het doel, 1-5. Het was niet nodig om te verliezen maar het gebeurde helaas wel. Rijnvogels maakte de kansen wel waar Rijnsburg ze liet liggen.
Volgende week staat voor de JO9-3 een belangrijke wedstrijd voor de deur. In de 1/8 finale tegen HVV thuis. “De kortste weg richting Europa” en als de jongens zo blijven spelen en trainen zoals deze week hebben we alle vertrouwen in een goede afloop.