Bram van Egmond

Furhgill Zeldenrust sluit per direct aan bij geel-zwart

In navolging van Jeroen Meefout heeft Rijnsburgse Boys een tweede tussentijdse versterking in huis gehaald: Furhgill Zeldenrust (29). De snelle, tweebenige vleugelspits komt over van eerstedivisieclub Helmond Sport, waar hij per direct mocht vertrekken ondanks een verbintenis tot medio 2019. Furhgill heeft bij Rijnsburg een contract voor een half jaar getekend met een optie op volgend seizoen.

“Enkele maanden geleden heb ik bij Helmond Sport aangegeven dat het tijd was voor iets nieuws,” vertelt de nieuwe speler van Rijnsburgse Boys. “Ik wilde een stapje terug doen en meer tijd gaan besteden aan mijn maatschappelijke carrière. Vanaf dat moment stond ik niet meer in de basis.”
In beeld op Middelmors
Dat vervolgens Rijnsburgse Boys in beeld kwam, was een logische. “Via een vriend van mij, Jordy Strooker, heb ik een balletje opgegooid. Vorige week heb ik voor het eerst met de club gesproken en binnen een week was het rond.”
Door het vertrek van Maikey Parami en de langdurige blessure van Donny van Oijen was er bij Rijnsburg dringend behoefte aan een extra vleugelspits, zeker nu ook Max Hudepohl aan zijn knie geblesseerd is geraakt en mogelijk voor langere tijd is uitgeschakeld.
Knallen bij Rijnsburgse Boys
“Ik ben blij met deze stap,” zegt de in Zevenhuizen (bij Zoetermeer) woonachtige voetballer. “Rijnsburgse Boys is een grote naam in het amateurvoetbal met een mooie achterban. Dit en vorig seizoen ben ik diverse keren wezen kijken, omdat mijn vrienden Jordy Strooker en Joël Tillema hier spelen. Ook Masies Artien en Carlos Opoku ken ik. Dat maakt de overgang wat gemakkelijker. Ik hoop met Rijnsburg zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen en te laten zien wat ik in huis heb. Ik heb er zin in en wil gaan knallen.”
Vorige clubs
Furhgill Zeldenrust begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Bolnes, daarna volgden RVVH en Sparta. Vervolgens voetbalde hij als senior onder andere voor Zwaluwen Vlaardingen, RKC Waalwijk, Dynamo Dresden, FC Den Bosch en de laatste tweeënhalf jaar bij Helmond Sport, waar hij als vleugelspits in totaal zestien goals scoorde.