Piet Hemminga

Voorbeschouwing VVSB – Rijnsburgse Boys


Rekenkundig gezien zit de helft van het seizoen 2018-2019 er voor de Tweede Divisie op. Nog te vroeg op een balans op te maken maar heel even in de spiegel kijken mag wellicht wel. Rijnsburgse Boys had in de tweede helft van 2018 veel weg van Dikkertje Dap als het om een plaats op de ranglijst gaat. Met name het vierde couplet van dat welbekend kinderliedje is toepasselijk: “roetsjj daar gleed hij met een vaart – tot aan ’t kwastje van de staart”. Een mooie plek om tot stilstand te komen. Nog verder naar beneden is mogelijk maar geeft een wel heel pijnlijke dreun. En daar lijkt – mede gelet op de wedstrijd van afgelopen zaterdag –weinig aanleiding toe. “We hebben er alles aan gedaan” concludeerde trainer Van Leeuwen die verder afgelopen zaterdag de doelman van GVVV tot man of the match benoemde. Het zal eerder weer een moeizame tocht omhoog langs die geelzwarte nek omhoog worden. Om in dezelfde beeldspraak te blijven want het was een giraffe waarlangs mannetje Dap naar beneden gleed.
Veel verandering in een paar maanden
VVSB behaalde in de eerste competitiehelft slechts één overwinning. Scheveningen werd op het eigen Sportpark De Boekhorst twee maanden geleden met 2-0 verslagen. Normaliter moeten er na de wedstrijd tegen VVSB 3 punten op het conto van de Rijnsburgers bijgeschreven worden. Logisch: Ja. Gemakkelijk: Nee! Niet alleen de spreekwoordelijke kat in het nauw gaat rare sprongen maken, statistisch gezien stijgt de kans op een volgende overwinning van VVSB met de week. Ruim drie maanden geleden kwam VVSB op visite in Rijnsburg. Die wedstrijd in het laatste weekend van september was binnen het half uur gespeeld. De ruststand van 3-0 stond binnen dertig minuten al op de klok (Tillema tweemaal en Parami één keer). Spruijt zorgde binnen het uur voor de eindstand (4-0). Maar er is ondertussen zo links en rechts het nodige veranderd. Bij Rijnsburgse Boys hebben Bart Freke en (voormalig VVSB-er) Maikey Parami inmiddels hun voetbalschoenen aan de wilgen gehangen terwijl Jeroen Meefout zich aansloot bij de selectie. En vertrokken zowel Hidde Prijs (FC Lisse) als Wesley Goeman (VVSB) in de afgelopen weken naar een andere club in de regio. Ook in de Tweede Divisie blijkt de houdbaarheidsdatum van een selectie tegenwoordig korter dan een jaar te zijn.

Transfer Wesley Goeman
Eric Meijers werd door VVSB aangetrokken als nieuwe kapitein op het schip terwijl Patrick Batist in de winterstop terugkeerde naar Westlandia. En Kevin Brands vertrok omdat hij teveel kilometers tussen Den Bosch en Noordwijkerhout moest maken. Eén naam viel in deze voorbeschouwing al eerder: Wesley Goeman. De aanvoerder van de Rijnsburgers tijdens de promotie naar de Tweede Divisie vindt zichzelf sinds de winterstop terug in het paars van de Noordwijkerhouters. Hij debuteerde afgelopen zondag in de kelderkraker tegen FC Lienden. Zoals één zwaluw geen zomer maakt, levert één Goeman ook nog geen winnend elftal op. Maar ongetwijfeld zal Wesley het niet nalaten zijn oud-teamgenoten pijn te doen als hij in zijn eerste thuiswedstrijd voor zijn nieuwe club de kans krijgt.
Gevoelig en gevoel
Het duel tussen VVSB en Rijnsburgse Boys – waarvoor scheidsrechter Cairo om 18.00 affluit – kent dus de nodige gevoeligheden en gevoelens. Ook de goede gevoelens die Goeman samen met VVSB aan een trainingskamp in Benalmadena (Spanje) overhield spelen mee. Er werd tegen Quick Boys (0-0) en Westlandia (5-1) geoefend. Of het goede gevoel dat Wilfred van Leeuwen overhield aan zijn vorige club aan de Dr. Schaepmanlaan 2: het gevoel van een warm bad. En wie ooit een sauna bezocht zal niet alleen dat laatste gevoel herkennen maar ook dat andere gevoel: het gevoel van een koude douche. Die vaak vlak naast elkaar staan. Een gewaarschuwd team….

Clubgegevens VVSB
Opgericht: 26 oktober 1931
Sportpark
De Boekhorst
Dr. Schaepmanlaan 2
2211 AV Noordwijkerhout
Erelijst
Districtsbeker (West III): 1999
Tenue
Ten tijde van de oprichting in 1931, kozen de Noorwijkerhouters voor een geel-zwart tenue. Later werd dat het toch wel bijzondere paars-geel, clubkleuren waarmee zij zich in ieder geval mee onderscheiden.
Shirt: paars/geel
Broek: paars
Kousen: paars met horizontale gele streep
Trainer
Eric Meijers
Topscorer
Tommy Bekooij met zeven treffers
Wapenfeiten VVSB in tweede divisie en topklasse zondag
2017-2018 8e plaats tweede divisie
2016-2017 9e plaats tweede divisie
2015-2016 5e plaats topklasse zondag
2014-2015 3e plaats topklasse zondag
2013-2014 3e plaats topklasse zondag
2012-2013 9e plaats topklasse zondag
2011-2012 11e plaats topklasse zondag
2010-2011 11e plaats topklasse zondag
Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen VVSB in tweede divisie
3 wedstrijden
1 overwinning
0 gelijk spelen
2 nederlagen
7 doelpunten voor en 6 doelpunten tegen
Programma zaterdag 19 januari 2019
VVSB – Rijnsburgse Boys (aanvang: 18.00 uur)
Overige wedstrijden
Excelsior Maassluis – Katwijk
GVVV – Kozakken Boys
HHC Hardenberg – Barendrecht
Scheveningen – FC Lienden
IJsselmeervogels – Spakenburg
Jong Almere City FC – AFC (op 20 januari)
Jong Sparta – Jong Vitesse (op 20 januari)
Koninklijke HFC – De Treffers (op 20 januari)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb
RTV Katwijk Sport heeft een extra lange uitzending welke duurt tot 20.00 uur.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd VVSB – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.