Bram van Egmond

Virgil Deen aan eind van het seizoen weg bij Rijnsburgse Boys

Ondanks het feit dat Rijnsburgse Boys graag met hem doorwilde, heeft doelman Virgil Deen besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. Dit betekent dat de 22-jarige keeper de club aan het eind van het seizoen verlaat.

“Ik wil gewoon graag spelen,” legt de keeper uit als hem gevraagd wordt naar de reden van zijn vertrek. De doelman bleef de afgelopen twee seizoenen in de schaduw van eerste doelman Richard van Nieuwkoop, die ook volgend jaar nog onder contract staat op Middelmors.
Meer minuten maken
Virgil: “Op korte termijn zie ik mezelf nog niet onder de lat staan bij Rijnsburgse Boys. Om me verder te ontwikkelen, wil ik elke week spelen in plaats van nog een jaar op de bank te zitten. Bij welke club dat dan is en op welk niveau maakt me niet uit, al wil ik natuurlijk wel zo hoog mogelijk spelen. Ik weet dat ik bij geen enkele club de garantie krijg dat ik in de basis sta, maar ergens anders hoop ik meer minuten te kunnen maken.”

Moeilijke beslissing
De beslissing om weg te gaan, was wel moeilijk, zegt Virgil. “Rijnsburgse Boys is een mooie club met een leuke spelersgroep. En ik heb het naar mijn zin. Ik heb er daarom lang over nagedacht. Al in november had ik een eerste gesprek en pas vorige week heb ik mijn beslissing genomen. Ik ben blij dat ik van de club de vrijheid heb gekregen om er goed over na te denken. Om duidelijkheid te geven aan iedereen, heb ik nu de knoop doorgehakt.”
Vorige clubs
Virgil Deen kwam medio 2017 over van zondageersteklasser EDO, waar hij ook in de jeugd speelde. Bij Rijnsburgse Boys is hij aan zijn tweede seizoen bezig. Ervoor speelde de doelman anderhalf seizoen bij eerstedivisieclub FC Dordrecht, gevolgd door een half jaar bij VV Katwijk. Vorig seizoen stond hij in het najaar in het doel bij het eerste elftal van de geel-zwarten, nadat Van Nieuwkoop vanwege een blessure aan de kant stond. Ook keepte Virgil in de KNVB-bekerwedstrijd tegen TOP Oss.