Bram van Egmond

Nieuweling Bert Koomen: “Ik wil graag tweede divisie spelen”

Na Sefa Kurt en Nick Zeijlmans heeft Rijnsburgse Boys een derde verdediger vastgelegd voor het volgende seizoen: de op 3 januari 22 geworden Bert Koomen. De in Sassenheim geboren voetballer is aan zijn tweede jaar bij FC Lisse bezig, waar hij dit seizoen op zijn favoriete positie speelt, die van rechtsback.

Bert Koomen begon zijn voetbalcarrière bij Ter Leede. Op 9-jarige leeftijd werd hij gescout door Feyenoord, waar hij van 2006 tot 2017 actief was. De laatste twee jaar had hij een profcontract in Rotterdam en speelde hij in Jong Feyenoord. Tussendoor werd hij door Feyenoord voor een half jaar uitgeleend aan eerstedivisieclub FC Den Bosch waar hij debuteerde in het profvoetbal (tegen FC Emmen) maar een doorbraak bleef uit, wat reden voor hem was om een stapje terug te doen naar de amateurs. Het werd FC Lisse, waar hij vorig jaar debuteerde in de tweede divisie. Meestentijds speelde hij vorig jaar als rechtshalf.
Van Lisse naar Rijnsburg
Op 11 januari tekende Bert Koomen een contract bij Rijnsburgse Boys. Dit betekent dat hij medio 2019 het geel-blauw van FC Lisse verruilt voor het geel-zwart van Rijnsburgse Boys. Waarom? Koomen: “Ik wil graag tweede divisie spelen en dat is dit seizoen bij FC Lisse niet het geval vanwege de degradatie afgelopen zomer. Daarom heb ik voor Rijnsburgse Boys gekozen, ook omdat het een mooie en ambitieuze club is die bijna altijd in de top vijf speelt met aanvallend voetbal. Dat moet ook volgend jaar het doel zijn.”
Bert Koomen omschrijft zichzelf als een felle rechtsback die niet alleen zijn man uitschakelt, maar ook graag aanvallend zijn steentje bijdraagt. Hij heeft bij Rijnsburg een contract voor één jaar getekend met een optie op een tweede seizoen.