Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – GVVV


Als er één wedstrijd is waar door heel veel supporters van Rijnsburgse Boys met belangstelling naar wordt uitgekeken, is het wel de eerste wedstrijd na de winterstop. De laatste twee maanden voor de winterstop waren voor de Uien zorgelijk. De mooie zonnige start ging over in een zwaarbewolkt vervolg en oude fouten blijken hardnekkig. Het is altijd maar de vraag of je dit in een winterstop van een week of vier kan repareren. Gewaardeerde krachten zijn vertrokken om uiteenlopende redenen. Op het moment van dit schrijven was daar één versterking voor in de plaats gekomen, daar waar vier spelers zijn vertrokken in de loop van dit seizoen. Een fenomeen dat we bij Rijnsburgse Boys niet eerder hebben meegemaakt en het is maar de vraag hoe de Uien daar uit gaan komen. GVVV ging weliswaar met een 4-0 nederlaag bij HFC de winterstop in, maar in de weken ervoor deed GVVV het een stuk beter dan Rijnsburgse Boys.

Niek
GVVV treffen betekent ook weer onze voormalige oefenmeester Niek Oosterlee zien. Niek is in december geopereerd aan zijn heup en naar verwachting zal hij ‘gewoon’ langs de lijn staan als zijn blauwe mannen de degens kruisen met de geel-zwarte leeuwen van Wilfred. Tenminste, laten we hopen dat het Wilfreds leeuwen zijn. Niek zal zijn elf tegen Rijnsburgse Boys laten spelen zoals hij altijd heeft gedaan: met aanvallende intenties en zonder angst. Al in zijn geel-zwarte tijd stond Niek erom bekend zelfs met tien man zijn team zonder schroom te laten spelen, vaak met succes. Niek heeft zijn contract met één seizoen verlengd en dat betekent nog een jaar gedurfd voetbal op sportpark Panhuis. Aangezien het in het verleden veelal doelpunten regende in de onderlinge confrontaties tussen GVVV en Rijnsburgse Boys, kunnen we ook nu weer rekenen op een doelpuntrijk duel. Wie er ook wordt opgesteld, de uitvinders van het catenaccio zijn Oosterlee en Van Leeuwen bepaald niet. Spektakel is bijna verzekerd…
De weg omhoog
Wilfred van Leeuwen en zijn staf hebben een trainingskamp in Mierlo en een oefenwedstrijd tegen sv O.S.S. ’20 kunnen benutten om de neuzen weer de goede kant op te krijgen. Het is onmogelijk er in een week even een geolied team van te maken. Dat is ook niet nodig. Een stuk minder persoonlijke fouten zal al helpen. En wellicht kan de van het universiteitsteam van de San Diego State Aztecs (VS) overgekomen aanwinst (naar we hopen) Jeroen Meefout een duit in het zakje doen. Zelden zal een nieuwe speler voor de supporters zo blanco zijn, in de zin van dat we werkelijk geen idee hebben wat we van hem kunnen verwachten. Hoe dan ook, het is van cruciaal belang niet meteen weer een zeperd op te lopen. Een aanhoudende negatieve spiraal zou namelijk weleens heel erg funest kunnen zijn voor de afloop van het huidige seizoen.

Clubgegevens GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)
Opgericht: 15 november 1947
Erelijst Kampioen hoofdklasse B in 1997 en 2011 Winnaar districtsbeker West I in 2006
Tenue
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw
Trainer
Niek Oosterlee
Topscorer
Jeremy de Graaf met 9 treffers
Wapenfeiten GVVV in tweede divisie en topklasse
2017 – 2018 6e plaats tweede divisie
2016 – 2017 10e plaats tweede divisie
2015 – 2016 7e plaats topklasse
2014 – 2015 6e plaats topklasse
2013 – 2014 1e plaats topklasse (beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg)
2012 – 2013 3e plaats topklasse
2011 – 2012 5e plaats topklasse
Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen GVVV in tweede divisie en topklasse
12 wedstrijden
7 overwinningen
1 gelijk spel
4 nederlagen
28 doelpunten voor en 18 doelpunten tegen
Totaalscore in Rijnsburg in tweede divisie en topklasse
6 wedstrijden
5 overwinningen
0 gelijk spel
1 nederlaag
21 doelpunten voor en 8 doelpunten tegen
Programma zaterdag 12 januari 2019
Rijnsburgse Boys – GVVV (15.30 uur)
Overige wedstrijden
AFC – IJsselmeervogels
Barendrecht – Jong Almere City FC
Jong Vitesse – Excelsior Maassluis
Katwijk – Koninklijke HFC
Kozakken Boys – Scheveningen
Spakenburg – HHC Hardenberg
De Treffers – Jong Sparta (op 13 januari) FC Lienden – VVSB (op 13 januari)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – GVVV is zaterdagavond te lezen hier op de website.