Bram van Egmond

FOTO: Team van de Week: Rijnsburgse Boys JO9-5

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een elftal van Rijnsburgse Boys om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO9-5 aan de beurt. Paul Kruijt schreef het verslag.

Verslag Rijnsburgse boys JO9-5 (8 december 2018)

Zaterdag 8 december om half 11 mochten we thuis aantreden tegen Katwijk JO9-4. Kilian en Niels konden er vandaag jammer genoeg niet bij zijn. Na wat overleg met Katwijk besloten om 7 tegen 7 te spelen. We stonden bijna klaar om te beginnen, toen daar onze Huisfotograaf kwam aanlopen. Volkomen verrast dat Jan ons team in het zonnetje wilde zetten, volgden er nog wat tactische aanwijzingen aan het team. Of ze vooral juichend naar de camera willen lopen, als ze zouden scoren. Het team stond geïnspireerd aan de aftrap. 1e helft hadden we flink de wind mee, waarmee we gelijk Katwijk goed onder druk konden zetten. Dit leverde al snel een aantal corners op. Bij de goed genomen corners was Quinten al dichtbij de openingstreffer. Bij de volgende corner vond de bal mede door de wind het doel van Katwijk. Katwijk werkte de bal achter de doellijn weg, en speelde snel verder. Van de kant was de goal niet waargenomen. Hadden we nu maar de VAR. Uit de foto’s van Jan bleek de bal wel degelijk de doellijn te zijn gepasseerd. Niet veel later kwam dan toch het verdiende 1e doelpunt via Kevin. Daarna begon Katwijk wat meer naar voren te spelen. De verdediging Quinten, Daan en Max hadden al een paar keer de Katwijkse uitbraken vakkundig onderbroken. Via een corner van Katwijk werd het gevaarlijk voor ons doel. De bal kwam in het doel terecht. Deze werd net achter de lijn(zal je net zien) weggewerkt. Deze goal was helaas wel duidelijk zichtbaar van de kant, en werd aldus wel geteld. Nou nu waren de rapen gaar. Want een paar fanatiekelingen in het team waren wat ontdaan door dit onrecht. Na wat bemoedigende woorden werd deze oneerlijkheid alsnog “geaccepteerd”. Ja zelfs bij de jongste jeugd zit het fanatisme er al in. 1-1 dus. We moesten de draad weer oppakken. Na een mooie aanval kwam de bal bij Thomas. De keeper redde de bal goed. Even later was het dan toch raak. Lenn maakte de belangrijke 2e treffer, en we stonden opnieuw voor. Bij de 2e kans die Thomas kreeg schoot hij wel onberispelijk raak. De jongens waren op toeren gekomen. Zou de aanwezigheid van fotograaf Jan hier iets mee te maken hebben? Na een mooie actie(Kevin) aan de rechterkant, gevolgd door een uithaal in de rechter bovenhoek kwam de 4-1 op het scorebord. Het slotakkoord was voor Quinten die met een harde knal van afstand de ruststand bepaalde op 5-1. Geweldige eerste helft mannen!
2018-12-08 RBB JO 9-5 logo-24
De 2e helft had Katwijk meer de bal, en de wind mee. We kwamen wat meer onder druk te staan. Max onderbrak al enkele Katwijkse aanvallen. Keeper Kevin had enkele goede reddingen. Maar de Katwijkers bleven komen en scoorde uiteindelijk 2 doelpunten halverwege de 2e helft. 5-3. Het werd weer spannend. Het zou toch niet gebeuren dat we die Katwijkers nog laten terug komen…. Bij een paar snelle uitbraken van onze kant kreeg Daan tot 2 keer de mogelijkheid om de score uit te breiden. Helaas gingen ze er niet in. Na een goede opbouw van achteren(Keeper Kevin, Max en Lenn) maakte Kevin de 6-3. VV Katwijk was geknakt. Bij 1 van de laatste aanvallen, schoot Quinten ook nog de 7-3 zeer fraai binnen. De winst was binnen, mooie en spannende wedstrijd. Zeker door de aanwezigheid van Jan zijn de jongens tot het uiterste gegaan, en hebben ze een puike partij op de mat gelegd. Na afloop van de penalty’s maakte Jan nog wat leuke groepsfoto’s. Namens het hele team: Jan super bedankt!
2018-12-08 RBB JO 9-5 logo-79
De JO9-5 bestaat uit de volgende spelers:
Keeper Kevin Lamboo. Het 1e jaar op voetbal. Je ziet Kevin groeien per wedstrijd. Mede ook door elke woensdag naar de door RBB geboden keeperstrainingen te gaan. Al enkele goede reddingen verricht, en ook bij de penalty’s heeft hij al zeer fraaie reddingen gemaakt.
Max Polane: Vorig jaar keepte Max nog grotendeels. Dit seizoen vaak centraal achterin. Zijn schot en passing zijn echt goed geworden dit jaar. Verzorgd de opbouw van achteren, maar kan zeker ook bij het doorschuiven naar voren succesvol zijn in de afronding.
Quinten Meyer: Met zijn fysieke kracht gekoppeld met een degelijke techniek is hij een rots in de branding achterin. Bijna niet passeerbaar. Ook voorin kan Quinten goed uit de voeten en weet dan ook wel regelmatig te scoren.
Niels Oudshoorn: Staat meestal rechtsachter Niels heeft een gevreesde rechter voet. Als hij vol kan uithalen is die onhoudbaar.
Daan van Zuijdam: Staat vaak aan de linkerkant. Eerste jaar voor Daan en kan zeker nog stappen maken. Op trainingen al een paar keer verbaast door onnavolgbare dribbels te maken. Ook al enkele goals gemaakt. Ga zo door Daan!
Lenn van der Meij: heeft zich dit jaar ontpopt als een snelle rechtsbuiten met scoringsdrift. Ook achterin staat hij zijn mannetje, met zijn messcherpe slidings maakt hij het menig tegenstander lastig..
Thomas de Jong: Een echte linkspoot. Bestrijkt de hele linkerkant. Staat verdedigend zijn mannetje en ook voorin heeft hij dit seizoen al met regelmaat raak geschoten.
Kevin Kruijt: de andere linkspoot in het team. Legt in elke wedstrijd veel energie. En is zowel voorin als achterin te vinden. Heeft een geweldige schot en passing in de benen. Elke wedstrijd wel goed voor een paar doelpunten.
Kilian Balaguer: Eerste jaar voor Kilian, is nog aan het ontdekken op welke positie hij het best tot zijn recht komt. Wordt zowel voorin als achterin geposteerd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden