Bram van Egmond

Sinterklaas op bezoek bij Rijnsburgse Boys

Zaterdagmorgen 1 december. In veel huizen in Rijnsburg gaat vroeg de wekker. Het is een spannende dag want Sinterklaas heeft gezegd dat hij bij de Rijnsburgse Boys langs komt.
2018-12-01 RBB sinterklaas-23
Om 8.10 uur druppelen de eerste spelertjes de warme en gezellig versierde kantine binnen. Op de achtergrond staan er liedjes van Sinterklaas aan. We zijn er klaar voor. Om 10 over half 9 is de kantine tot zijn nok toe gevuld met 170 kinderen en hun ouders en wacht iedereen vol spanning tot Sinterklaas binnen komt. Maar wie er ook om kwart voor 9 binnen komt, geen Sinterklaas maar wel clown Shorty. Hij warmt de kindertjes alvast op. Doet diverse rek- en strekoefeningen en zingt met de kinderen “hoofd, schouders, knie en teen”.
2018-12-01 RBB sinterklaas-32
Dan komt dan toch eindelijk Sinterklaas binnen. De teams mogen één voor één naar voren komen. Eén team had zelfs een gedicht dat door hun leidster/trainster Britt was gemaakt. Na nog de polonaise te hebben gelopen en de ballonnenact van clown Shorty mochten als laatste de leiders/trainers op het podium komen. Zij kregen van de pieten de kadootjes voor de spelertjes mee. Iedereen kreeg een leuk beachballsetje met het logo van Rijnsburgse Boys erop.
Rijnsburgse Boys kan weer terug kijken op een leuk en geslaagd Sinterklaasfeest.
De fotoserie van Jan Jungerius is hier te bekijken.