Voor dit item legt fotograaf Jan Jungerius een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys vast in een prachtige fotoserie. Deze keer is de JO13-1 aan de beurt. Het verslag is van Luc van Hoogdalem.

Rijnsburgse Boys JO13-1

De mannen van de JO13-1 mochten vandaag vroeg uit de veren, want er stond om 08.30 een wedstrijd tegen FC Oegstgeest JO13-1 op de planning. Een tegenstander die tot nu toe al hun competitiewedstrijden hebben weten te winnen en daarom een aantal plekken hoger op de ranglijst stonden.
2018-11-10 RBB JO13-01 logo-26
Met maar liefst zestien spelers vertrokken we richting het veld, waar we in de ochtendschemering onze warming-up mochten doen. We gingen deze wedstrijd van start met Finn op de goal. Lars, Freek, Jesse en Robbie zouden starten als verdediging. Het middenveld bestond uit Collin, Jord en Julian en tot slot vormden Hendrik, Luca en Janos onze aanval. De bank was gevuld met maar liefst vijf wissels, bestaande uit: Nick, Demian, Quin, Jordan en reservekeeper Lucas. Leider Marco was ook vandaag weer aanwezig om de boys te ondersteunen. Trainers Jaco en Cors konden helaas niet aanwezig zijn.
Er was veel concentratie te zien en het was duidelijk dat de boys deze wedstrijd maar al te graag wilden winnen. Dit was ook direct merkbaar toen de scheidsrechter FC Oegstgeest de wedstrijd liet aftrappen en er direct hoog druk werd gezet door Rijnsburg. De wedstrijd was wat rommelig, maar toch wisten wij de eerste helft veel kansen te creëren. Via een aantal snelle acties van Hendrik over de linkerkant en een aantal technische hoogstandjes van Janos aan de rechterkant wisten we de bal vaak gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te krijgen. Helaas resulteerden deze mooie aanvallen niet in een doelpunt, waarna we met 0-0 de rust in gingen.
2018-11-10 RBB JO13-01 logo-37
De tweede helft ging van start en het was duidelijk merkbaar dat FC Oegstgeest een betere helft wilde laten zien dan de eerste, waarin zij nauwelijks een kans hebben kunnen creëren. Ze kwamen een aantal keer gevaarlijk voor het Rijnsburgse doel en wisten hier uiteindelijk, na een fraai schot vanuit de lucht, ook uit te scoren: 0-1. De mooie aanvallen die de Rijnsburgers de eerste helft lieten zien, misten helaas in de tweede helft en FC Oegstgeest waren gebrand hun kleine voorsprong uit te breiden. Dit lukte uiteindelijk ook via een corner. De bal werd keurig voorgegeven richting de tweede paal waar een speler van FC Oegstgeest de bal voldoende wist aan te raken en de 0-2 een feit was. Robbie moest kort voor tijd nog het veld verlaten door een blessure, waarna Freek het veld weer betrad om naast zijn verdedigende taken ook onze aanval te ondersteunen. Helaas wisten de mannen van RBB JO13-1 niet meer te scoren en eindigde de wedstrijd in 0-2. Een wedstrijd waar de Rijnsburgers zeker wat uit hadden kunnen halen, maar dit is helaas niet gelukt.
Deze wedstrijd was een debuutwedstrijd van een nieuwe speler: Janos Berzeki. Janos trainde al een aantal weken met ons mee, maar de overschrijving van zijn oude club SEV naar Rijnsburgse Boys duurde wat langer dan gehoopt. Onze Hongaarse aanwinst spreekt nog niet vloeiend Nederlands, maar de overige spelers hebben hem in de afgelopen weken fantastisch opgevangen. Hij wordt positief gecoacht en ze helpen hem waar nodig. Iets om als trainers erg trots op te zijn!