karly

EHBO

Beste leden,
Op de laatste bijeenkomst van alle jeugdtrainers is het ook ter sprake gekomen. EHBO.
Vorig seizoen is al onder de leden geïnventariseerd wie er EHBO heeft of bereid was dit te gaan halen. De respons was echter zeer matig (8 personen die EHBO hebben en nog eens 8 die het wilde gaan halen). Ik heb inmiddels begrepen dat er destijds een “eis” werd gesteld dat men na het behalen van de cursus een aantal tijden beschikbaar moest zijn op de club en dat zo’n eis de mensen toch deed afschrikken.
Hierop voortbordurend hebben wij het volgende bedacht:
Vanaf volgende week is er op de zaterdagen voor de gastheren/vrouwen op het secretariaat een tablet beschikbaar. Op deze tablet is het welbekende Whatsapp geïnstalleerd. Er is een Whatsapp groep genaamd EHBO–RBB aangemaakt en diversen mensen binnen de organisatie maken er nu deel van uit, maar we zoeken nog meer vrijwilligers.
Waarom een groepsapp en wanneer gebruiken we die?
Omdat we geen mensen kunnen krijgen die een EHBO-post willen bemannen, is het idee geboren om een groepsapp aan te maken die we gebruiken bij lichamelijk letsel op en rond de velden en bij hartfalen (hartstilstand / hartaanval). Doet zich een sportblessure voor dan kan iedereen die deel uit maakt van de groepsapp een oproep doen aan de groepsleden en vermeld dan de aard van het ongeval en de locatie op het sportpark. Vervolgens kan iemand die aanwezig is hierop reageren, ben je op dat moment niet op het sportpark kun je natuurlijk ook geen hulp bieden, en reageer dan ook vooral niet. Wij willen genoeg vrijwilligers deel laten uitmaken van de Whatsapp groep zodat er altijd hulp geboden wordt. Ook als je geen EHBO-diploma of reanimatiecursus hebt kun je wel hulp bieden door bijvoorbeeld iemand gerust te stellen, de AED te halen, of de EHBO-koffer, je kan de brancard tillen van het veld naar het clubgebouw etc. etc. Ter info: EHBO-koffers zijn te vinden in de kantine en het wedstrijdsecretariaat en de AED hangt links naast de tussendeuren naar het hoofdveld toe in de entree van het kleedkamergebouw.
Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruik gaan maken van deze groepsapp. Stuur daarom de komende dagen een email met onderwerp “EHBO” met je naam en mobiele nummer naar; rbbsecretariaat@gmail.com of een whatsapp bericht met je naam en de tekst EHBO naar nummer 06 570 500 62 en je wordt toegevoegd.

EHBO – cursus
Daarnaast willen wij wederom mensen in de gelegenheid stellen om een EHBO-cursus te laten volgen, dan wel een herhalingscursus te doen. Wij wijzen je erop dat het juist belangrijk is dat een trainer/coach/begeleider van een elftal weet wat te doen in geval van een calamiteit.
Er wordt nog nader bepaald of dit een volledige cursus wordt (met diploma, maar kost wel wat “les” tijd, 12-20 uur klassikaal) of een korte “sportblessure EHBO” cursus (certificaat, 4-8 uur klassikaal) evt. aangevuld met AED / reanimatie. Ook afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of de cursus op ons eigen sportpark plaats kan vinden.
Heb je interesse? Stuur een mail met je gegevens naar: arieavanzuylen@hotmail.com
Vermeld dan ook of je een herhaling moet volgen of voor het eerst een cursus wilt doen. Heb je je vorig seizoen al opgegeven dan hoef je niet te reageren.
Namens het bestuur hopen wij op zo veel mogelijk respons voor beide aandachtpunten.
Doe het voor elkaar en voor jezelf !!
Marcel Wolthaus