Bram van Egmond

Hidde Prijs gaat op zoek naar nieuwe club

Ondanks een doorlopend contract tot en met het seizoen 2019-2020, gaat verdediger Hidde Prijs (24) op zoek naar een nieuwe club. In de winterstop of uiterlijk eind van dit seizoen hoopt hij een andere club te hebben gevonden. De technische commissie wil graag met Hidde door, maar respecteert zijn besluit en zal alle medewerking verlenen als hij kan switchen.
4 Hidde Prijs
Prachtige vereniging
“Als ik wel had gespeeld, zou ik deze keus niet hebben gemaakt,” vervolgt Hidde. “Rijnsburgse Boys is een prachtige vereniging met een grote supportersschare die overal mee naartoe reist en waarvoor je graag een paar passen extra zet. Ook de mensen rondom de ploeg zijn geweldig. Dat geldt ook voor de jongens in de groep waarmee ik met veel plezier optrek. Maar ik wil geen bankzitter zijn zonder uitzicht op een basisplaats.”
Werk
Wat bij zijn beslissing ook een rol speelt, is dat de verdediger na het recent afronden van zijn studie bedrijfskunde sinds 1 september werkzaam is bij een bedrijf op de Zuidas dat adviseert bij fusies en overnames. “Een geweldige uitdaging die veel energie kost, zeker in combinatie met drie avonden reizen naar Rijnsburg voor de trainingen. Maar als je niet wekelijks speelt, is dat extra lastig.”
Op zoek naar andere club
Hidde: “Het gebrek aan perspectief heeft mij doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe club, liefst in de buurt van Amsterdam. Bij een andere club hoop ik meer aan spelen toe te komen en het plezier terug te krijgen. Het zou mooi zijn als dat op tweede divisie-niveau is, maar dat is niet doorslaggevend. Er zijn wat contacten en ik heb ook al enkele gesprekken gevoerd. Tot aan mijn vertrek zal ik me voor de volle honderd procent voor Rijnsburgse Boys inzetten, zoals de supporters van mij gewend zijn.”
Voorgaande clubs
Hidde Prijs kwam medio 2016 over naar Rijnsburgse Boys na een driejarig verblijf bij Koninklijke HFC. Daarvoor speelde hij zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Op dit moment is hij aan zijn derde seizoen op sportpark Middelmors bezig.