Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was JO13-2007-1 aan de beurt. Het verslag is van Kjeld van der Graaf.

RBB-JO13-2007-1 tegen Docos-JO13-2007-1

RBB JO13-2007-1, ook wel de RBB JO12-1 genoemd, spelen een eigen competitie met teams die vorig seizoen 9 tegen 9 hebben gespeeld. Vandaag speelden zij de wedstrijd tegen Docos JO13-2007-1, die tot nu toe nog ongeslagen waren. De Uien begonnen met veel vertrouwen van de laatste wedstrijden, die met goed voetbal winnend werden afgesloten. De wedstrijd werd gespeeld op veld 2. Echt gras, een hoop publiek en een goede scheidsrechter. Fantastische ingrediënten voor een leuke pot voetbal.
Helaas heeft RBB JO12-1 te maken met twee blessures, waardoor Ruben en Sten niet mee konden doen. Gelukkig was Nick bereid ons te helpen. De keeper is Jonas, de verdediging bestaat uit Sem-David-Nick-Julius, het middenveld uit Yari-Jonah-Finn en voorin vormen Erik, Mats en Vince het aanvallende trio. Noa en Nick begonnen de 1ehelft op de bank.
2018-10-06 TVDW RBB JO13-2007-1 logo-59
Voorafgaand aan de wedstrijd werd de scheidsrechter in het zonnetje gezet. Zowel RBB als Docos schudden de scheidsrechter en elkaar de hand en wensten elkaar een fijne en sportieve wedstrijd.
Rijnsburg begon net als de laatste twee wedstrijden goed geconcentreerd, wat resulteerde in een snelle 1-0. Er kwam een lange bal van achter op de jarige Mats, die hem goed controleerde en in tweede instantie beheerst binnen schoot. Vooral het eerste kwartier was RBB de bovenliggende partij. Helaas resulteerde dat niet in grotere voorsprong, want in de 17eminuut was daar plots de 1-1. Twee fouten werden afgestraft en de 1-1 was een feit. Direct na de aftrap kreeg Docos gelijk weer een grote kans. Gelukkig werd die goed gepakt door onze keeper. Helaas was RBB het even helemaal kwijt. Na een fout achterin en een strafschop tegen gingen wij de rust in met een 1-3 achterstand.
In de rust werden even de puntjes op de spreekwoordelijk i gezet. Er moest meer rust in het spel komen, de bal moest meer het werk doen en de communicatie moest beter!
Het begin van de tweede helft ging redelijk gelijk op. Gelukkig viel de 2-3 snel na rust. Vanaf Jonas werd de bal over veel schijven via Julius naar voren gespeeld. Na een ‘Iniesta-achtige’ steekpass van Jonah wist Mats koelbloedig af te ronden. Na een aantal kansen op de gelijkmaker, wist ook Docos kansen te creëren. Gelukkig stond de verdediging zijn mannetje en ook Jonas pakte een aantal ballen goed. Vervolgens werd er achterin een mooie aanval gestart. De bal kwam via een hakje bij Vince terecht en kon hij de gelijkmaker binnen schieten. Door deze flitsende aanval van de thuisploeg, stond het 3-3.
2018-10-06 TVDW RBB JO13-2007-1 logo-79
Met nog vijf minuten op de klok kon het alle kanten op. Zowel RBB als de bezoekers bleven vol voor de overwinning gaan. Docos was daarin het meest gelukkig. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt en belandde in de goal van RBB… 3-4!!
Maar waar Rijnsburg het in de eerste helft helemaal kwijt was, gingen ze nu juist een stap extra zetten. Dit resulteerde in de 58eminuut in de 4-4. Vince werd namelijk onderuitgehaald en een strafschop voor RBB was een feit. Met alle druk op de schouders wist Jonah twee keer te scoren, nadat de eerste penalty opnieuw moest worden genomen.
Ook in de blessuretijd bleven de jongens van Sander, Marcel en Kjeld alles geven voor de winst. En gelukkig werd dit harde werken beloond. Na een aanval over de linkerkant, die begon bij Noa, kwam de bal bij invaller Nick die van dichtbij de Uien naar de overwinning schoot, 5-4!!! De ontlading was enorm en de drie punten konden worden bijgeschreven nadat de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal floot.
De trainers waren na afloop enorm trots op de werklust die is getoond. Ook tijdens de trainingen laten de jongens zien dat ze allemaal beter willen worden. Er is vandaag dan wel minder mooi gevoetbald dan de laatste weken, maar gelukkig werd het harde werken beloond. Omdat Mats jarig was en hij het team al getrakteerd had met doelpunten en assists, trakteerde hij ook zijn teamgenoten op patat, hapjes en wat drinken. Een zaterdag voor in de boeken!