Bram van Egmond

Roderick Gielisse blijft ook tot minimaal 2021

De rij spelers die met twee jaar verlengt, groeit gestaag. Ook rechtsback Roderick Gielisse (28), op dit moment bezig aan zijn vierde seizoen, zette deze week zijn handtekening onder een vernieuwd contract, dat hem tot medio 2021 aan Rijnsburgse Boys bindt.

“We waren er snel uit,” reageert Roderick Gielisse kort na de ondertekening. “We wilden allebei met elkaar verder en ik kreeg een prima aanbod. Goed is goed, dus daarom heb ik snel mijn akkoord gegeven.”
Stijgende lijn
Wat meespeelde bij dit besluit, is dat de stijgende lijn die is ingezet met promotie naar de tweede divisie en vorig jaar een vijfde plaats, dit seizoen wordt doorgetrokken. “Een groot deel van de groep zit alweer een tijdje bij elkaar. We hebben nu een mooie mix van jonge en oudere twintigers en enkele spelers van in de dertig, zoals Bart Freke en Richard van Nieuwkoop, die het prima doen. Ook de nieuwe spelers doen het goed. Ik denk dat er nog genoeg rek zit in deze groep.”
Verwachtingen
Waar het eindigt, weet Roderick niet. “Maar na de vijfde plaats van vorig seizoen zijn we het aan onze stand verplicht om weer een paar plaatsjes te stijgen. Het zou mooi zijn als dat dit seizoen lukt. En of we dan uiteindelijk bovenaan eindigen, weet je niet. Dat is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van bijvoorbeeld de mentaliteit en van factoren waarop je geen vat hebt zoals geluk.”
Voorgaande seizoenen
Roderick Gielisse debuteerde drie jaar geleden onder Niek Oosterlee in het eerste elftal van Rijnsburg. Hij stond niet meteen in de basiself omdat Joël Tillema toen nog rechtsback was, maar na een paar wedstrijden was dat wel het geval om niet meer uit de basis te verdwijnen. Onder de nieuwe trainer Pieter Mulders was dat twee seizoenen geleden aanvankelijk weer het geval, maar ook toen knokte hij zich snel terug in de basis. Dit seizoen onder Wilfred van Leeuwen staat hij vanaf dag één in de basiself.
Roderick Gielisse kwam medio 2015 over van Sparta, waar hij voornamelijk in het tweede elftal speelde. Daarvoor kwam de rechtsback uit voor FC Dordrecht en ADO Den Haag.