Bram van Egmond

Ook Gino Demon tekent twee jaar bij

De club en verdediger Gino Demon (21) zijn deze week contractverlenging overeengekomen voor een periode van twee jaar. Gino: “Ik had niet verwacht dat de club direct twee jaar zou verlengen. Vorig seizoen heb ik sinds mijn komst dan wel alles gespeeld, dit seizoen is het wat mij betreft nog te weinig.”

Toen Gino Demon halverwege vorig seizoen aansloot bij de selectie, sprak hij de wens uit dat hij bij Rijnsburgse Boys het plezier in het voetbal hoopte terug te vinden. “Dat is meer dan uitgekomen,” aldus de verdediger. “We hebben een leuk team, ik heb het naar mijn zin en kan het voetballen combineren met andere dingen zoals mijn school.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerstejaars student bedrijfseconomie gelukkig is met de contractverlenging.
Debuut
Zijn debuut maakt Gino Demon op zaterdag 3 maart 2018 in de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Na een 0-1 voorsprong ging het helemaal mis: de wedstrijd werd met 6-1 verloren. Zijn net verworven basisplaats raakte hij er niet door kwijt. Sterker nog: tot het einde van het seizoen stond hij wekelijks in de basis. Hij kwam daarmee uit op dertien basisplaatsen. Gino: “De technische commissie is tevreden over vorig seizoen en hoe ik dit seizoen ben ingevallen. Ze zien mij als een toekomstige basisspeler.”
Moeizamer
Door een late zomervakantie en een blessure tijdens een wedstrijd van het tweede elftal, kwam het huidige seizoen wat moeizamer op gang. Sinds de bekerwedstrijd tegen TOP Oss, waarin hij de volledige tweede helft speelde, is hij ook in de competitiewedstrijden tegen VVSB en Jong Vitesse in de tweede helft ingevallen. Gino: “In deze drie wedstrijden ben ik voor mijn gevoel goed ingevallen. Ik moet geduld houden en het gaan laten zien, dan komt die basisplaats vanzelf. Mijn sterke punt is mijn voetballend vermogen. Het liefst speel ik achter links in het centrum maar ook als linksback doe ik mijn ding.”
Betaald voetbal
Gino heeft een verleden in het betaalde voetbal. In Breda speelde Gino veertien duels voor Jong NAC en vier wedstrijden in het eerste elftal van NAC in de Jupiler League. Begin vorig seizoen verhuisde hij naar Jong FC Utrecht, maar hij kreeg daar weinig speeltijd. Gino: “Bij NAC en FC Utrecht heb ik ook moeten vechten voor mijn plek. De trainer heeft nu voor iets anders gekozen en dan is het aan mij om te laten zien dat ik er kan staan en het ook kan.”