Bram van Egmond

Richard van Nieuwkoop gaat nog één jaar door

Doelman Richard van Nieuwkoop (31) was er dit jaar sneller uit dan vorig jaar: ook volgend seizoen zal hij deel uit maken van de selectie van Rijnsburgse Boys. Hoewel er af en toe onduidelijkheid bestaat over het aantal seizoenen bij de geelzwarten, wordt volgend seizoen toch echt jaargang nummer elf.

Laatste jaar
“Door alle positieven verhalen van mensen binnen de club maar ook buitenaf, is het vrij snel gegaan en heb ik de keus gemaakt om een jaar door te gaan. Het gaat wel mijn laatste jaar worden. Ik heb dat ook tegen keeperstrainer Hans Schot en bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw gezegd. Misschien omdat het mijn afsluitende jaar wordt, heb ik de beslissing sneller genomen om het nog één keer te doen.”
Richard van Nieuwkoop heeft er nooit een geheim van gemaakt om met een kampioenschap te willen eindigen. “Dat is waar, maar als je ziet hoe we nu voetballen, zou het dit seizoen ook nog mogelijk kunnen zijn. Mocht dat gebeuren dan zal ik er volgend seizoen gewoon bij zijn. Ik heb mijn woord gegeven en het contract getekend.”
Afspraken
Wat ook meespeelt in de keuze om er een jaar aan vast te plakken, is het doorlopen van de afspraken die voor dit seizoen waren overeengekomen. “Op maandag kan ik vroeger trainen en af en toe een training skippen. Stel dat dit niet het geval was geweest dan had ik denk niet bijgetekend.” Ook met zijn werkgever heeft hij afspraken kunnen maken over zijn werktijden.
Debuut
Op 8 mei 2010 debuteerde Richard van Nieuwkoop als doelman van het eerste elftal. Op Nieuw Zuid werd Quick Boys met 0-3 verslagen. Het seizoen waarin plaatsing voor de topklasse werd afgedwongen, kreeg daarmee een positief einde. Geleidelijk aan heeft Richard daarna zijn plek onder de lat veroverd en vastgehouden. Aan de start van dit seizoen stond de teller voor wat betreft competitiewedstrijden op 213. Afhankelijk van de vraag hoe het dit seizoen verloopt, lijkt het erop dat Richard al het snel in zijn afsluitende seizoen gehuldigd kan worden voor zijn 250ste wedstrijd. Hopelijk wordt dat niet de enige huldiging die Richard nog mee zal maken…