Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Dit keer was de JO14-1 aan de beurt. Het verslag is van Leon van Delft.

Rijnsburgse Boys jo14-1 – Rijnvogels jo14-1 2-2 (0-2)

Vandaag stond voor de Boys de derby op het programma tegen Rijnvogels. Na twee gespeelde wedstrijden hadden beide teams, tot aan vandaag, 3 punten behaald.
De wedstrijd begon van beide kanten wat rommelig, wat resulteerde in een hoop lange ballen en wat schoten van afstand. Na zo’n 15 min spelen kreeg RBB wat grotere kansen. Floris ging alleen op de keeper af en pogingen van Denzell en Rio werden ook niet omgezet in doelpunten.
2018-10-06 TVDW RBB JO14-01 logo-3
Zo’n 8 min voor rust floot de scheidsrechter voor een discutabele overtreding van Roel. De speler van Rijnvogels schoot de vrije trap op de lat en via de rug van onze goed keepende Jay belandde de bal wel of niet over de doellijn. De scheidsrechter en grensrechter vonden dat hij er overheen was, dus stonden de Boys 0-1 achter. Na de goal was RBB het even kwijt en stond de organisatie niet goed. De sterke spits van Rijnvogels schudde Dave van zich af en scoorde de 0-2 vlak voor rust.
Na wat omzettingen in de rust bij RBB werd er goed begonnen aan de 2e helft. Na wat schoten van afstand kreeg Rio de eerste echte goede kans. Uit een corner kopte hij goed in, alleen de keeper kon hem met een katachtige reactie uit de hoek tikken. Enkele minuten later was het wel raak en hoe! Ruben kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld, hij dribbelde naar binnen en schoot verwoestend de bal in de kruising van zo’ n 25 meter. Stand 1-2. Deze goal gaf de Boys goede moed en ze gingen vol voor de gelijkmaker. Dit gebeurde soms wel wat te gehaast waardoor er mooie kansen verprutst werden. Toch kwam de verdiende 2-2 tien minuten voor tijd op het scorebord. Jos gaf de bal na een goeie actie voor op Denzell die de bal in twee instanties achter de keeper kon krijgen.
RBB ging voor de overwinning, maar Rijnvogels bleef ook erg gevaarlijk in de goed uitgevoerde en snelle counters. Rijnvogels scoorde zelfs nog de 2-3, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de laatste minuten had RBB niet het geluk dat ze de winnende en misschien wel verdiende treffer konden maken.
Al met al een enerverende derby die onbeslist bleef in 2-2.