secretariaat

Rijnsburgse keepers als TV sterren

Kort geleden werd onze club door Amsterdams tv-productiebedrijf Halal gevraagd om mee te werken aan een documentaire over keepers. Altijd leuk dus werd snel geregeld dat op dinsdagmiddag 18 september opnames gemaakt konden worden op de Middelmors.
De 4 mans crew is in alle windstreken van Nederland bezig om via beeld en geluid duidelijk te maken wat nou toch de fascinatie is van het keepersvak. “Helemaal alleen achterin, toch onderdeel van het team, de eigenaardigheden, het overzicht van achteruit, de reddingen, de blunders, blijdschap en dompers” : kortom alle clichés komen aan bod.

Onze vrijwillig meewerkende keepers werden een vertegenwoordiging van diverse leeftijden en zo waren op zeer korte termijn Frits Bleichrodt, Mark Brugmans, Alessandro Kwant en Stijn Driebergen bereid gevonden om mee te doen. Jelmer van Egmond participeerde mee in het geheel als speler die de keepers afzonderlijk onder vuur mocht nemen, teneinde een beeld neer te zetten in de documentaire wat berust op echtheid in de praktijk.

In volle zon en wind werd op veld 1 en 2 gefilmd en meegewerkt aan gewenste scenario’s van regisseur Johan Kramer, die zich ook nog eens ontpopte tot talentvol keeperstrainer. Onze 4 keepers van dinsdagmiddag zijn dus mogelijke aankomende tv-sterren die in de loop van 2019 te bewonderen zijn op het scherm. Iedere keeper moest ook nog eens tekenen voor geheimhouding, toestemming geven tot publicatie en solorechten voor Halal.

Het wordt een gezamenlijke productie met NTR en in 2019 uitgezonden op 1 van de publieke omroepen. Als de uitzenddatum bekend is wordt dat uiteraard op onze site bekend gemaakt.
De crew heeft ons na afloop hartelijk bedankt voor de ontvangst en snelle organisatie en was duidelijk onder de indruk van onze mooie accommodatie. Mooi om zo de club via weer een ander kanaal in de schijnwerpers te kunnen brengen.
Ter volledigheid kunt u via deze link een kijkje nemen op de site van productiebedrijf Halal, om te aanschouwen wat zij zoal gemaakt hebben.
Jaco Heemskerk en Hans Schot