IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys: 1-3 (0-3) – VERSLAG

Kozakken Boys straft Rijnsburgse fouten keihard af

Net als twee weken eerder in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis moest Rijnsburgse Boys opnieuw op Middelmors een harde les leren. Onnodige fouten worden in de tweede divisie genadeloos afgestraft. Werd tegen de ploeg uit Maassluis nog gelijk gespeeld, tegen Kozakken Boys bleken, na ruim een half uur spelen, drie tegendoelpunten binnen tien minuten te veel om een nederlaag te voorkomen. Een doeltreffende vrije trap, ruim tien minuten voor het einde, bepaalde de uitslag op 1-3. De laatste seizoenen was het altijd alles of niets tegen Kozakken Boys. Voor de achtste keer in elf wedstrijden op het hoogste amateurniveau werd het dus opnieuw niets. Een dure en harde les voor de ploeg in opbouw die daarmee de gedeelde koppositie al na één week moest prijsgeven. En Kozakken Boys vierde zijn overwinning, de eerste van het seizoen, uitgerekend tegen de ploeg die dit seizoen nog niet verloren had.

Basiself
Hoewel beide trainers van plan waren om met dezelfde basiself van een week eerder te starten, moest Wilfred van Leeuwen kort voor het duel toch een wijziging doorvoeren. Jordy Strooker raakte tijdens de warming-up geblesseerd aan zijn lies en was daardoor niet inzetbaar. Hidde Prijs kon zodoende eindelijk weer eens in de basis starten, dit keer als linksback. En dat ging hem meer dan verdienstelijk af. De verkiezing tot man van de wedstrijd was hem gegund en ook geen verrassing.
Ondanks dat beide trainers voor aanvang van de wedstrijd een puntje-van-je-stoel-wedstrijd hadden voorspeld, viel dat in de praktijk behoorlijk tegen. Alle aanvallende intenties ten spijt, beide ploegen wisten geen kansen te creëren. Met een te laag baltempo lukte het maar niet om de aanvallers in stelling te brengen. Pogingen daartoe waren er wel, maar stierven in schoonheid. Een steekpass van Jeroen Spruijt op Jeffrey Jongeneelen bleek een prooi voor keeper Richard Arends. En een veelbelovende voorzet vanaf de achterlijn van Max Hudepohl werd door Mats van Huijgevoort over het eigen doel gewerkt. Aan de andere zijde van het veld wist Gwaeron Stout, na een korte corner, de hem geboden ruimte niet goed te benutten en schoot over. Niet veel later claimde Leon Bot, na zijn duel met Hidde Prijs, een penalty. Deze werd echter direct weggewuifd. Een klein kwartier later kwam de strafschop er dan alsnog. Jeffrey Rijsdijk werd in de zestien, door Roderick Gielisse, ten val gebracht. Een buitenkansje voor Ahmed el Azzouti, vorig seizoen nog florissant topscorer maar nu al drie competitiewedstrijden op rij droogstaand: 0-1.

Ingestudeerde corner
Wilfred van Leeuwen vatte na afloop de wedstrijd goed samen. ‘Wat kansen betreft: zij voor de pingel niks en wij voor de pingel niks. Uit het niets geven we een penalty weg en vervolgens is er een ingestudeerde corner welke van tevoren besproken is. Terwijl wij met z’n allen naar de bal kijken, is het snel gebeurd.’ De trainer analyseerde de corner, zeven minuten na de openingstreffer. Gwaeron Stout speelde de bal op de ingelopen Jeffrey Rijsdijk die zich daarmee de ruimte verschafte om van dichtbij binnen te schieten: 0-2. Rijnsburgse Boys leek totaal van slag. Weer twee minuten later bleek balverlies op het middenveld opnieuw fataal. Ahmed el Azzouti liep vervolgens bij Bart Freke weg en kon de 0-3 in het net schieten. In blessuretijd leek Joël Tillema iets terug te kunnen gaan doen. Een solo door de verdediging leverde uiteindelijk niet meer op dan een corner. Gevaar leverde deze niet op, de aansluitende uitbraak van Kozakken Boys wel. Het is dat Charlton Vicento, ooit onder de hoede van Wilfred van Leeuwen bij ADO Den Haag, de bal totaal verkeerd raakte anders had het 0-4 gestaan.

Tempo
Na de pauze moest Rijnsburgse Boys, met Frank Tervoert als vervanger van Maikey Parami, het tempo opvoeren. Voetballend wist Rijnsburgse Boys dichter bij het doel van Richard Arends te komen. Het leverde een schietkans voor Max Hudepohl op, maar deze ging naast. Een vrije trap van Joël Tillema belandde in de muur en opnieuw een schot van Max Hudepohl kon ook de ban niet breken. Het leer kwam nu in de handen van de Werkendamse keeper terecht. Uiteindelijk bleek hij na twintig minuten wel passeerbaar, maar de kopbal van Hidde Prijs, na een vrije trap, spatte uiteen op de lat. Kozakken Boys leek steeds meer de wedstrijd te kunnen controleren en moest het hebben van gevaarlijke uitbraken. Ahmed el Azzouti werd door Gwaeron Stout net niet bereikt en Sanny Monteiro produceerde een gevaarlijke kopbal. Omdat Kozakken Boys de voorsprong niet vergrootte en een Rijnsburgse treffer uitbleef, moest de ploeg van Wilfred van Leeuwen opportunistischer gaan spelen. Wesley Goeman verving Roderick Gielisse en Carlos Opoku kwam in het veld voor Jeroen Spruijt. ‘Ondanks de vele kopduels die Carlos won anticipeerden wij daar niet op en liepen wij te slapen. Dat moet er dus echt uit’ aldus Van Leeuwen. Net zoals Kozakken Boys standaardsituaties nodig had om twee goals te maken, zo bleek een vrije trap voor Rijnsburgse Boys noodzakelijk om uiteindelijk ook te scoren. Met Wesley Goeman in het veld is hij natuurlijk de man die deze klus doeltreffend kan klaren. En dat deed hij dus ook met een schot, laag langs de muur: 1-3. Daarbij bleef het. Een echt slotoffensief zat er namelijk niet. Carlos Opoku kopte na een verre ingooi van Masies Artien, die halverwege de eerste helft een behoorlijke wond onder zijn oog opliep, nog wel over en een afstandsschot van Wesley Goeman ging naast.

Op de grond
Natuurlijk moest Rijnsburgse Boys ook ruimte weggeven en daar wist Ahmed el Azzouti bijna van te profiteren. De irritante en zuigende spits van Kozakken Boys schoot echter, na een behoorlijke rush, naast. In blessuretijd was het Gwaeron Stout die uit een vrije trap de lat schampte. Na vier minuten extra tijd was het dan echt afgelopen. ‘Of wij nu weer met beide voeten op de grond staan? Wij waren echt niet aan het zweven hoor na de koppositie van vorige week’ aldus Joël Tillema direct na afloop voor de camera van FOX Sports. Voetbal kijkend Nederland had geen beste wedstrijd van de Boys gezien. Maar dat was vorig seizoen ook al het geval tijdens een aantal live uitzendingen. En net als vorig seizoen was nu ook een groepsuitje gepland, juist op de zaterdagavond na een nederlaag. In Rotterdam moest maar eens goed met elkaar gesproken worden in plaats van gefeest. Of toch maar niet?

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys: 1-3 (0-3)
34: Ahmed el Azzouti (penalty): 0-1
41: Jeffrey Rijsdijk: 0-2
43: Ahmed el Azzouti: 0-3
79: Wesley Goeman: 1-3
Scheidsrechter: D. Schaper
Toeschouwers: 1.200
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Bram Ros en Roderick Gielisse
Gele kaarten Kozakken Boys: Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland en Ahmed el Azzouti
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse (71: Wesley Goeman), Masies Artien, Bart Freke, Hidde Prijs, Joël Tillema, Bram Ros, Jeroen Spruijt (76: Carlos Opoku), Max Hudepohl, Maikey Parami (46: Frank Tervoert) en Jeffrey Jongeneelen
Opstelling Kozakken Boys: Richard Arends, Mats van Huijgevoort, Quentin Jakoba, Leon Bot (87: Don Bolsius), Ahmed el Azzouti (90+2: Sander Heesakkers), Gwaeron Stout, Sven van Ingen, Jeffrey Rijsdijk, Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland en Charlton Vicento (83: Irvingly van Eijma)