Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Dit keer was de JO17-4 aan de beurt. Het verslag is van Roel Keijzer.

Rijnsburgse Boys JO17-4

Altijd leuk om een team van de week te zijn. Zo ook nu weer en dan al heel vroeg in het seizoen.
In de tweede officiële wedstrijd van de JO17-4 is het raak. Vlak voor de aanvang van de wedstrijd hadden de spelers het al in de gaten toen ze Jan met zijn onafscheidelijke camera op veld 2 signaleerde. ‘mwahh, zijn we nog team van de week ook!
Ter introductie;
De 17-4 is een volledig eerstejaars B-junioren team. Het team speelt al jaren in nagenoeg dezelfde samenstelling. Af en toe is er een kleine wisseling zo ook dit jaar. Eind vorig seizoen is één speler gestopt met voetballen maar deze plek was al heel snel opgevuld. In het illegale circuit schijnt er zelfs geld geboden te worden om in deze spelersgroep te komen. Dat zal ook wel de reden zijn dat de technische staf (Wilfred van Delft, Piet de Mooij en Roel Keijzer) al jaren onveranderd blijft.
2018-09-08 TVDW RBB JO17-4 KBLOGO-38
De 16 spelers even op een rij;
Keeper; Tim Guit
Verdedigers; Mark Zwaan, Roy de Mooij, Roy Vlieland, Benjamin van de Vijver, Ryan de Jong en Leonard van Duijvenbode.
Middenvelders; Sven van Starkenburg, Bas van Eijgen, Dodge van Nieuwkerk, Wim Vliegenthart en Bas Keijzer.
Aanvallers; Mike van Delft, Sander Louwers, Gert-Jan van der Plas en Jaro Jungerius.
Vorige week werd in de eerste bekerwedstrijd een heel eenvoudige ruime 7-0 overwinning behaald bij Blauw Zwart. Voor velen uit het team paste de uitwedstrijd bij Blauw Zwart precies in een weekend-trainingsstage in Duinrell. De korte nachtrust had geen invloed op het behaalde resultaat.
Omdat de tegenstander van vandaag, Rijnvogels, ook de eerste bekerwedstrijd had gewonnen was het vooraf direct duidelijk. Winnen en de tickets voor de volgende ronde van het bekertoernooi zijn binnen. Maar na eerste wedstrijd en trainingen was er al veel blessureleed. Roy de Mooij, Wim en Gertjan waren niet in staat om te spelen. Ook Roy Vlieland moest na 10 minuten afhaken. De druk komt dus te liggen op de fitte spelers uiteraard met de steun van de geblesseerden. In ieder geval zal het aan de ambiance niet liggen. Echt gras, veldje 2, lekker zonnetje, 11.30 uur, veel publiek, team van de week, vol gas er op!!
Omdat de scheidsrechter op het laatste moment helaas moest afzeggen wegens ziekte pakte een van de leiders het fluitje op om rond half twaalf het startsein te geven voor de wedstrijd. Maar om nu te zeggen dat RBB vol uit de startblokken ging, nee niet echt. Een afwachtende houding van het volledige team in de eerste tien minuten. Fysiek waren de Rijnvogels RBB de baas wat ook resulteerde in een grote kans. Maar goed we hebben natuurlijk wel een keeper. Een hele goede keeper als je het mij vraagt. Tim redde heel knap op de inzet van een Rijnvogel. Vanaf dat moment ging het veel beter draaien. De duels werden gewonnen en was het al snel duidelijk dat er bij RBB vanmiddag meer voetbal in zit dan bij de tegenstander. Halverwege de eerste helft kreeg Sander een niet te missen kans, die hij miste…. Vlak daarna was het wel raak door een hele goede individuele actie van Jaro. Goed spel van RBB was er in deze fase van RBB. Ze zijn dan allemaal wel eerstejaars B maar fysiek staan ze echt hun mannetje. Dodge tekende voor de 2-0 door een vrije trap van 20 meter langs de muur in de hoek te plaatsen.
Met een 2-0 voorsprong gingen we de rust in.
2018-09-08 TVDW RBB JO17-4 KBLOGO-76
In de tweede helft zorgde Sander met de 3-0 en leek de klus geklaard te zijn. Rijnvogels kwam toch nog terug tot 3-1. Maar RBB is een team dat in staat is om in een hogere versnelling te spelen. Dat gebeurde ook na de 3-1. Een snelle directe geplaatste bal van Bas Keijzer op spits Sander resulteerde in de 4-1. Een flitsende aanval die vanuit de achterste linie begon zorgde voor de mooiste goal. In 3 stappen via een direct bal van Ryan op Dodge die met een sleepbeweging a la Mike van Delft de keeper verschalkte; 5-1. Vlak daarna nog twee goals waardoor de eindstand op 7-1 kwam te staan.
De wedstrijd eindigde wel in een anticlimax. Met nog vijf minuten te spelen raakte een speler van Rijnvogels door een ongelukkig duel om de bal geblesseerd. Aanvankelijk zag het er slecht uit. De ambulance kwam zelfs op het veld omdat het leek op een beenbreuk. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn. De schrik zat er even goed in bij iedereen waardoor de laatste vijf minuten niet meer gespeeld werden.
Uiteindelijk een prachtig en verdiende overwinning voor RBB. De volgende ronde en de bijbehorende wedstrijdpremie kan ons eigenlijk niet meer ontgaan.
Vol vertrouwen gaan we de competitie in om er wederom een super seizoen van te maken.