Bram van Egmond

Jeffrey Jongeneelen minimaal twee jaar langer bij Rijnsburg


Aanvaller Jeffrey Jongeneelen (29) speelt ook de komende twee seizoenen in het geel-zwart, met een optie op nog een derde jaar. Op 3 september hebben Jongeneelen en de technisch commissie hun handtekening gezet onder een vernieuwd contract dat hem in principe tot medio 2022 aan Rijnsburg bindt.
“Uiteraard ben ik heel blij met de contractverlenging,” reageert Jeffrey Jongeneelen. “De club en ik waren er snel uit. Ik heb het goed naar mijn zin bij Rijnsburg en ik speel op het hoogste amateurniveau, het niveau waarop ik graag actief wil zijn. Bovendien is Rijnsburg zowel qua club als qua spelersgroep een vereniging met potentie.”
Nieuwe speelstijl
“Ik denk dat we met deze groep nog wel een stap omhoog kunnen maken,” vervolgt hij. “Natuurlijk is het op dit moment voor iedereen nog even wennen aan de nieuwe speelstijl, maar met vier punten uit twee wedstrijden hebben we geen slechte start.”
Derde seizoen bij Rijnsburg
Jeffrey Jongeneelen is aan zijn derde seizoen bij Rijnsburgse Boys bezig. Twee jaar geleden maakte hij zijn debuut onder trainer Pieter Mulders, met wie hij binnen een jaar promoveerde naar de tweede divisie. In het debuutseizoen eindigde hij met Rijnsburg op een verdienstelijke vijfde plaats.
Voor zijn periode op Middelmors stond Jongeneelen vijf jaar onder contract bij Katwijk. Andere clubs waar hij voor uitkwam, waren DHC en de jeugd van ADO Den Haag.