Bram van Egmond

Reactie bestuur ongeregeldheden RBB – Katwijk

Gisteren hebben er op ons sportpark ongeregeldheden plaats gevonden die een prachtige derby tussen kampioenkandidaat Katwijk en Rijnsburgse Boys hebben ontsierd.
Deze ongeregeldheden zullen in de komende dagen in overleg met het bestuur van v.v. Katwijk en met de politie Katwijk nader onderzocht gaan worden.
Verschillende supporters, jong en oud, hebben gisteren enkele angstige momenten meegemaakt. Het bestuur biedt hen op voorhand excuses aan voor het feit dat uitsupporters niet in een afgeschermd afzonderlijk vak waren geplaatst.
Hoewel er in het verleden nagenoeg nooit wat is gebeurd, en vele supporters elkaar kennen vanuit hun werk- en/of vriendenkring, zijn we als bestuur gisteren op een trieste wijze met de neus op de feiten gedrukt.
Er zijn duidelijke beelden van hetgeen is gebeurd. Deze zijn inmiddels met het bestuur van vv Katwijk gedeeld.
De komende dagen zal door beide besturen en de Politie Katwijk onderzocht gaan worden welke zich supporter noemende figuren verantwoordelijk waren voor een zwarte dag in het voetbal in de Bollenstreek en welke maatregelen er voor de toekomst genomen dienen te worden om toeschouwers bij dit soort prachtige affiches weer een veilige, gezellige en alleen op het voetbal gefocuste middag te bezorgen.
Namens bestuur vv Rijnsburgse Boys
Ad Hendriksen
(voorzitter)