Team van de week: Rijnsburgse Boys JO11-1

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was Rijnsburgse Boys JO11-1 aan de beurt. Kjeld van der Graaf schreef het verslag. Deze foto’s zijn niet meer beschikbaar.

Rijnsburgse Boys JO11-1 – GDA JO11-1 2-3

Vandaag stond de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma voor de JO11-1. Op het hoofdveld was GDA JO11-1 de tegenstander. GDA was al eerder dit seizoen de tegenstander in de beker. Helaas werd die wedstrijd verloren met 1-2. De jongens van trainer Kjeld van der Graaf en Niek Ossevoort waren dus gebrand om wat recht te zetten.

De wedstrijd startte op een moeizaam veld 1, waar sommige stukken nog bevroren waren. Beide teams hadden daar gedurende de wedstrijd moeite mee. De eerste vijf minuten waren voor de Uien. Helaas leverde de kleine speldenprikjes niets op.
In de achtste minuut was het wel raak, maar voor GDA. Een corner werd dichtbij doelman Jonas gegeven die door een duw de bal niet goed kon verwerken. Helaas, 0-1 voor de ploeg uit Den Haag.
RBB ging weer in de aanval. De aanvallers Ruben, Mats en Erik zorgden voor veel gevaar, alleen lukte het niet om de score gelijk te trekken. Ook mid-mid Jonah had geen geluk in de afronding.
Rijnsburg kreeg te maken met de eeuwoude voetbalwet. ‘Als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander’. In een snelle counter kon de rappe rechtsbuiten de verdediging en de keeper passeren. 0-2.
Rijnsburg bleef wel kansen creëren en gelukkig werd het harde werken beloond. Na een goede aanval over veel schijven kwam de bal bij Mats. Hij schoot de bal goed in de hoek, de keeper bracht redding maar had de bal niet onder controle. Gelukkig was Erik er als de kippen bij om de bal in de touwen te schieten. 2-1.
Lang kon RBB niet van de treffer genieten want vier minuten later scoorde GDA alweer. Een bijna identieke goal als de tweede. De sterke rechtsbuiten kon de 1-3 maken. De verdediging van RBB zag er niet goed uit. Met deze stand werd het rust. Tijd voor een bekertje limo en een pittige preek van de trainers.
De tweede helft werd gestart door scheidsrechter Timon. Er zijn in de rust twee spelers gewisseld. Noa werd vervangen door Julius en Vince kwam in het veld voor Mats.
De donderspeech in de rust had geholpen want trainers Niek en Kjeld wilden in de tweede helft een fel Rijnsburg zien, die er alles aan wilden doen om te winnen. Al gauw resulteerde het in de aansluitingstreffer. Julius kwam over de linkerkant opstomen. Na een klutsbal met zijn maatje Vince (Ook wel Jut en Jul genoemd) kwam de bal bij Erik, die niet twijfelde en de bal achter de sterke keepende doelverdediger schoot. 3-2.
Met nog 20 minuten op de klok hoopte Rijnsburg nog een punt uit de wedstrijd te slepen. Ook achterin probeerden ze hard te werken om GDA niet nog een keer te laten scoren. Sem, Yari, Nick en Julius slaagden daarin, want GDA kwam er een enkele keer maar doorheen.
Uiteindelijk kwamen er nog kansen voor Mats en Vince, maar het geluk was niet aan onze zijde. Een schot werd gepakt door de keeper en Vince schoot de bal net aan de verkeerde kant van de paal.
Helaas werd het harde werken niet beloond en ging GDA met drie punten terug naar de residentiestad. RBB kan terugkijken op een wedstrijd met twee gezichten. Er werden veel kansen gecreëerd en niet veel weggegeven. Het ingrijpen achterin en het scherp zijn voorin zijn punten waaraan gewerkt moet worden op de training. Gelukkig is het seizoen nog lang en is er nog van alles mogelijk.
Het seizoen zal worden afgesloten met een toernooi in Kralingen waar de JO11-1 mee doet aan een internationaal toernooi bij Excelsior Rotterdam. Clubs als Manchester City, Juventus, PSV, Feyenoord ect. zullen daar ook bij aanwezig zijn. Dus nog genoeg om naar uit te kijken.