Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de MO11 aan de beurt. Het verslag is van Nico van Klaveren, de foto’s van jan vind je daaronder.

Rijnsburgse Girls MO11

Zaterdag 10 februari,
De wekker gaat want de meiden van de MO-11 moeten al vroeg op het veld staan tegen de meiden van Quick Boys MO11. Om 8:00 uur verzamelen de meiden in de kleedkamer om de opstelling door te nemen.
Stelle is Vrijdag op haar knie gevallen en kan hierdoor niet voetballen maar ze is er wel bij om haar teamgenoten aan te moedigen!
Het is nog fris, maar toch lekker rustig weer om te voetballen. Na de warming-up zijn de meiden helemaal klaar voor de wedstrijd, worden de posities ingenomen en klinkt het eerste fluitsignaal.
2018-02-10 RBB MO11-1 (19 van 39)
Quick Boys neemt de aftrap en de wedstrijd is begonnen. Het spel gaat op en neer, Rijnsburgse Boys krijgt wat kansen om de bal tussen de palen te schieten, maar door goed keeperswerk van QB, lukt het ze niet om te scoren.
Na ongeveer 10 minuten komt QB met een goede aanval en scoort de 0-1 en met de rust lopen ze uit naar 0-4. Jammer want RBB begon zo goed! Maar soms lukt het gewoon niet.
In de tweede helft proberen de meiden het nog wel en met een paar mooie aanvallen komen ze nog wel een paar keer dichtbij een doelpunt. Met de bal een keer op de paal en vlak langs wint QB met 0-7.
Na de penalty’s en handjes schudden gaan de meiden richting kleedkamer. Vanuit de kleedkamer horen we luid gezang, er valt toch nog iets te vieren want Diana is jarig, gefeliciteerd!