Bram van Egmond

Verdediger van Jong FC Utrecht komt naar Rijnsburg

Verdediger Gino Demon sluit met onmiddellijke ingang aan bij Rijnsburgse Boys. De 20-jarige linksbenige voetballer was dit seizoen fulltime in dienst van Jong FC Utrecht, waar hij de afgelopen maanden geen basisplaats had. Bij en in Rijnsburg hoopt hij het plezier in het voetbal terug te vinden.

Gino Demon speelde in de jeugd bij EDO, VSV (Velserbroek), HFC Haarlem en VV Schoten. Zijn doorbraak in het betaalde voetbal beleefde hij twee jaar geleden bij NAC Breda, de club die hem ontdekte in Haarlem bij EDO. In Breda speelde Gino Demon veertien duels voor Jong NAC en vier wedstrijden in het eerste elftal van NAC in de Jupiler League. Hij debuteerde onder trainer Marinus Dijkhuizen met de winnende goal tegen FC Dordrecht.
Positieve verhalen
Vanwege een gebrek aan speeltijd bij Jong FC Utrecht, waar hij begin dit seizoen naartoe verhuisde, zocht Gino Demon tijdens de winterstop een nieuwe club in de top van het amateurvoetbal en in deze regio. Dat is dus vanaf heden Rijnsburgse Boys, dat hij kent via zijn vriend Virgil Deen, met wie hij samenspeelde bij VSV en EDO. Gino: “Virgil vertelde heel positieve verhalen over Rijnsburg. Via mijn zaakwaarnemer ben ik in Rijnsburg terechtgekomen.”
Zin om aan te sluiten
Vervolgens ging het snel, vervolgt Gino. “Ik heb veel zin om aan te sluiten en van betekenis te zijn.” Gino omschrijft zichzelf als een voetballende linksbenige verdediger die zowel centraal achterin als linksback kan spelen. “Ik heb de afgelopen jaren dagelijks getraind en ben topfit. Bij Rijnsburg hoop ik het plezier in het voetbal terug te vinden. Ik heb een contract voor anderhalf seizoen gekregen. Wat er daarna gebeurt, zien we wel.”