IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys


Na de euforie van voor de winterstop lijkt Rijnsburgse Boys na de winterstop volledig van slag. Met slechts één punt uit drie competitiewedstrijden was het niet mogelijk om de fraaie tweede plaats in de rangschikking te behouden. Kozakken Boys was er als de kippen bij om die positie over te nemen en is daarmee de voornaamste, of beter gezegd: de enige uitdager van koploper Katwijk. Het is dus wel duidelijk dat Rijnsburgse Boys niet alleen zichzelf maar ook de buren van De Krom een goede dienst bewijst door een goed resultaat te boeken tegen de topploeg uit Werkendam.
Winnende reeks
Met zeven overwinningen op rij is Kozakken Boys met een indrukwekkende serie bezig. Het benadert daarmee koploper Katwijk die aan de start van dit seizoen met acht overwinningen op rij de koppositie veroverde om deze niet meer prijs te geven. Dat een serie overwinningen een mooie klassering op kan leveren, daar kan Rijnsburgse Boys over meepraten. De zes overwinningen op rij van voor de winterstop leverden de reeds gememoreerde tweede plaats op. Maar dat is inmiddels verleden tijd. Nu is het Kozakken Boys dat in een jubelstemming verkeert. En als het aan trainer Danny Buijs ligt, dan blijft zijn ploeg winnen en loeren op fouten van Katwijk. Met 46 doelpunten zit het met het scorend vermogen wel goed. Topscorer Ahmed el Azzouti scoorde in twaalf wedstrijden, waaronder de verloren thuiswedstrijd tegen Rijnsburg (1-2).

Foto Hans Heemskerk


Prestaties
Kozakken Boys werd aan het begin van dit seizoen geacht om, qua selectie en prestaties van de afgelopen jaren, voor de titel mee te spelen. Vorig jaar immers mocht de ploeg uit Werkendam zich, achter kampioen Jong AZ, kronen tot de beste amateurclub van Nederland. Het jaar daarvoor werd plaatsing voor de tweede divisie afgedwongen door middel van een vierde plaats in de eindstand. En het jaar daarvoor, het debuutjaar van trainer Danny Buijs, werden de Werkendammers kampioen in de topklasse. Opvallend vroeg, begin september vorig jaar, kondigde Danny Buijs aan dat het huidige vierde seizoen ook zijn laatste als hoofdtrainer is. De ex-prof van Feyenoord en ADO Den Haag heeft aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.
Exodus
De afgelopen periode stond bij Kozakken Boys niet alleen in het teken van het binnenhalen van punten, maar ook van het tussentijds vertrekken van maar liefst vijf spelers. Raily Ignacio en Djordi van der Wiel lieten hun contract ontbinden terwijl Wesley Pollemans, Quinten Eugenia en Berry Sonnenschein werden verhuurd. De reden van deze ware exodus is de te grote A-selectie waardoor teveel spelers onvoldoende speeltijd krijgen. Bij Rijnsburgse Boys behoort ook een speler niet meer tot de A-selectie: Joey Zandbergen. Het aanstormende Rijnsburgse talent Bart Duiker (17 jaar) is daarentegen juist aan de A-selectie toegevoegd begin januari.

Foto Hans Heemskerk


Clubgegevens Kozakken Boys
Opgericht: 13 april 1932 (als Steeds Voorwaarts Werkendam, na naamswijziging in 1935 Kozakken Boys)
Erelijst
Kampioen Topklasse in 2015
Winnaar KNVB-Districtsbeker Zuid I in 2012
Tenue
Shirt: wit
Broek: rood
Kousen: rood
Trainer
Danny Buijs
Topscorer
Ahmed el Azzouti met veertien treffers
Wapenfeiten Kozakken Boys in de tweede divisie en de topklasse
2016 – 2017 2e plaats tweede divisie
2015 – 2016 4e plaats topklasse
2014 – 2015 1e plaats topklasse
2013 – 2014 7e plaats topklasse
2012 – 2013 8e plaats topklasse
Onderlinge resultaten in de topklasse en tweede divisie
9 wedstrijden
3 overwinningen
0 gelijk spelen
6 nederlagen
14 doelpunten voor en 21 doelpunten tegen
Onderlinge duels in topklasse in Rijnsburg
4 wedstrijden
1 overwinning
0 gelijk spelen
3 nederlagen
6 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen
Programma zaterdag 3 februari 2018
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys (aanvang: 15.30 uur)
Overige wedstrijden
De Treffers – Jong Sparta
FC Lisse – Achilles ’29
HHC Hardenberg – Barendrecht
Katwijk – Excelsior Maassluis
VVSB – Koninklijke HFC
IJsselmeervogels – GVVV
FC Lienden – AFC (op 4 februari)
TEC – De Dijk (op 4 februari)
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.