secretariaat

Rijnsburgse Boys O23 wint met 7-1 van Katwijk O23

Rijnsburgse Boys O23 heeft dinsdagavond in het kader van de onderlinge beloftencompetitie goede zaken gedaan. Op Sportpark Middelmors werd het maar liefst 7-1 voor de Rijnsburgers.
Rijnsburgse Boys startte voortvarend aan de wedstrijd en pakte het initiatief. Het eerste kwartier was dan ook voor de thuisploeg en dat werd bekroond met de openingstreffer binnen datzelfde kwartier. Aanvoerder Dirk Jan van den Oever onderschepte de bal op het middenveld en stoomde ineens door op doelman Mark de Vries, welke hij kansloos liet bij de afronding.
Vervolgens deed ook Katwijk wat meer van zich spreken en zij namen het initiatief over. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Na 25 minuten spelen stond het daarmee 1-1. Tot aan de rust ging het spel gelijk op. Toch was het Rijnsburgse Boys dat met een behoorlijke voorsprong kon gaan rusten. In de laatste paar minuten voor rust sloegen de pupillen van trainer Dick Heemskerk maar liefst 3 keer toe. Marc Magan, Jayson Halman en weer Marc Magan, brachten de ruststand op 4-1.
Na rust kon Katwijk de spanning niet meer terugbrengen, mede doordat Jesper Slootweg vrij vlot aan liet tekenen voor de 5-1. Deze ruime tussenstand was voor de Rijnsburgers echter geen reden om gas terug te nemen. Aan de hand van de veelvuldig met fraaie ballen strooiende Marciano Aalders, vielen er nog een heel aantal kansen te noteren. De 6-1 van Marc Magan was daar een voorbeeld van. Zeer fraai de diepte in gestuurd door Aalders, rondde Magan evenzo fraai af.
Gert Ravensbergen bracht een kwartiertje voor tijd Jayson Halman in stelling die de eindstand van 7-1 op het fictieve scorebord bracht.
Al met al een dik verdiende overwinning voor de Rijnsburgse jongelingen.
Rijnsburgse Boys O23 – Katwijk O23: 7-1 (4-1)
15. Dirk Jan van den Oever: 1-0
25. Katwijk 1-1
41. Marc Magan: 2-1
44. Jayson Halman: 3-1
45. Marc Magan: 4-1
51. Jesper Slootweg: 5-1
65. Marc Magan: 6-1