Bram van Egmond

Jeroen Spruijt (Westlandia) volgend seizoen in het geelzwart


Rijnsburgse Boys heeft voor komend seizoen een nieuwe speler vastgelegd. Het gaat om middenvelder Jeroen Spruijt (23), uitkomend voor zondagderdedivisionist Westlandia waar hij sinds de D-junioren speelt. Jeroen is aan zijn vijfde seizoen in het eerste elftal van de Naaldwijkers bezig, de club waarmee hij twee seizoenen geleden promoveerde van de hoofdklasse naar de derde divisie zondag.
Veel scorende middenvelder
Afgelopen zomer speelde hij nog met Westlandia tegen Rijnsburg in de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. De afloop is bekend: in Rijnsburg won hij met 1-2, maar in Naaldwijk was geelzwart de betere ploeg: 1-5. In deze wedstrijden scoorde Jeroen Spruijt niet. Dat deed hij de afgelopen jaren wel veelvuldig in de reguliere competitie. In seizoen 2016-2017 stopte de teller bij 23, het jaar ervoor op 19. Momenteel is hij clubtopscorer met 7 goals.
Jeroen Spruijt werd twee jaar geleden benaderd door Sparta Rotterdam, maar hij verkoos toen zijn studie aan de Haagse HALO boven een carrière in het betaalde voetbal. Sinds medio 2017 is hij gymdocent op een school voor voortgezet onderwijs. Jeroen woont in Monster.
Reactie
“Via Wim Schaap ben ik vorig jaar al in contact gekomen met Rijnsburg,” vertelt Jeroen Spruijt in een eerste reactie. “Ik ben de afgelopen maanden door een paar clubs uit de tweede en de derde divisie benaderd, waaronder Rijnsburg. Dan valt de keus al snel op een mooie club als Rijnsburgse Boys vanwege de spelers, de supporters en de entourage. Het is in Rijnsburg allemaal wat groter dan bij Westlandia. Bovendien is het een niveautje hoger. Bij mijn huidige club vinden ze het jammer dat ik wegga, maar ze gunnen mij deze stap wel.” Jeroen Spruijt tekende een eenjarig contract.