Voor het item ’team van week’ gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Afgelopen zaterdag was de JO10-2 aan de beurt. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen Noordwijk.
Het verslag is van Kees van der Plas, de foto’s van Jan Jungerius.

Rijnsburg JO10-2 wederom te sterk voor Noordwijk JO10-2

Het is zaterdag 21 oktober 10:00 uur wanneer de leren knikker de eerste trappen krijgt om de spieren warm te maken , de eerste noppen hebben 2 uur daarvoor het dauw al uit het gras getrapt, maar toch hangt nog die frisse mix van ochtenddauw en de geur van strijd in de middelmors-arena die wij vandaag veld 3B noemen.
2017-10-21 RBB JO 10-2 - Noordwijk JO 10-2 wm (3 van 74)
Onze JO10-2 uien nemen het op tegen de JO10-2 blauwdotters in een bekerwedstrijd van groep 1. Eerder op 23 september hebben we deze tegenstander in de competitie al getroffen op hun thuisbasis in Noordwijk waar het tot de rust 0-0 bleef, dit was dan ook een bijzonder spannende match. Door een deel fysiek- maar vooral mentaal uithoudingsvermogen is het toen in de laatste 15 minuten 0-3 geworden in het voordeel van Rijnsburg.
Het belooft op deze zaterdag dus ook een spannende wedstrijd te worden.
10:23 uur, de mannen verzamelen voor de laatste instructies van hun trainers Nico van Delft en Arian Hoek. Dankzij de sponsoren gebr. van Egmond, Guillaumefleurs en W.K Heyl jr. b.v. staat het team er knap bij in hun geel-zwart strijdtenue en het geheel smoelt keurig.
10:28 uur, de spelers nemen hun positie in. Door gebrek aan een vaste keeper staat er steeds een nieuwe doelman achter de verdedigende linie, deze helft staat daar de speler Davey Hoek, spannend?!? Mwah, valt mee! De andere spelers die hem voor gingen hebben laten zien dat ze eigen-lijk allemaal het keepersvak in de vingers hebben en Davey is daar geen uitzondering in, met een koele blik neemt hij zijn plaats in midden onder de lat en strekt zijn vingers naar de palen. De doelman heeft nog kort overleg met de verdedigers, welke op hun beurt met wat wijzende vingers communiceren met de mannen bij de middellijn. Als ouder/supporter kan je je alleen maar afvragen wat daar allemaal besproken wordt, maar die halve woorden, geknik en gewijs maken één ding heel duidelijk! Daar staat een eenheid die er klaar voor is.
2017-10-21 RBB JO 10-2 - Noordwijk JO 10-2 wm (48 van 74)
10:30 uur! Het deskundig klinkend fluitsignaal galmt over de middelmors… aftrap! De eerste 5 minuten wordt er gespeeld zoals de trainers Nico en Arian ze dit hebben geleerd, snelle en korte passes! Hiermee wordt de tegenstander direct weggespeeld, echter na enkele minuten speeltijd voert Noordwijk de druk op en lijkt Rijnsburg wat van zijn stuk te zijn gebracht. Noordwijk laat dit niet onbenut, pakt de ruimte en neemt de leiding met 0-1.
Opnieuw de aftrap, via het midden en rechts achter komt de bal komt uit bij de stille maar gevaarlijke Thijs van Egmond, deze 2 benige speler tikt de bal naar centraal waarvandaan Roel van Delft de bal meeneemt naar rechts voor, de ruimte opzoekt, schiet…. paal! binnenkant paal! Goal! Rijnsburg maakt gelijk! Gematigd maar toch zichtbaar blij, genieten de mannen van hun gelijkmaker, iedereen neemt positie in. Rijnsburg komt terug! Met een lange haal schiet Max van der Plas de bal naar voren en met een handige stuit over de verdediger komt de bal bij Bart van Delft, met zijn snelheid en balcontrole speelt hij 2 verdedigers weg en passt naar Roel, hij schiet en zorgt via het been van een verdediger dat Rijnsburg met 2-1 de leiding neemt, wat een schitterend samenspel van Bart en Roel.
Herhaaldelijk opent Noordwijk de aanval en op enig moment lijkt Rijnsburg de controle kwijt en wordt er paniekerig gevoetbald. Dit geeft kansen voor Noordwijk, hun spits en rechts buiten nemen dit meteen waar en schieten herhaaldelijk op het doel, echter Davey tikt deze ballen kundig weg. Noordwijk is nog een paar keer gevaarlijk met een corner, maar de verdediging, alsof toegesproken door de trainer, herpakt zich. Hugo Parrel, Chris van Egmond en Max van der Plas laten nu weer zien wat ze geleerd hebben in de training, gecontroleerde passes en op tijd afgeven, de tegenstander houdt het niet bij en Rijnsburg bepaalt het spel weer. Hugo Parrel heeft de bal en heeft moeite om overeind te blijven in het 1 op 1 duel maar geeft niet op en gaat het gevecht aan, hij geeft de bal op tijd af aan Max, deze neemt de bal mee naar voren, ‘afgeven, afgeven’ wordt er geroepen van de zijlijn, maar Max kapt de bal en schiet recht door het midden… Goal! 3-1.
‘ook goed!’ klinkt er weer van de zijlijn.
10:55 uur, Jan-Willem van Egmond blaast weer op zijn fluit, de eerste 25 minuten zitten er op.
Altijd prettig, met zo’n voorsprong de rust ingaan.
In de 2e helft draagt Davey zijn taak als doelman over aan Chris van Egmond die meteen aan de bak kan. Noordwijk gaat er vol in en ondanks de inzet en mooie reddingen van Chris is het helaas toch raak, 3-2. Noordwijk kruipt dichterbij. Maar alsof Rijnsburg steeds een waarschuwing nodig lijkt te hebben zijn ze daar ineens en bepalen het spel wederom, een hoge pass vanuit de verdediging, mee naar voren genomen door links buiten, voorgezet en daar staat Lukas Farman voor het doel, klaar om de bal gretig in ontvangst te nemen en maakt het dan ook schitterend af, 4-2.
Noordwijk gaat nog een keer in de aanval, de rechts buiten breekt door en lijkt vrij spel te krijgen met alleen de doelman tussen de bal en het net, maar daar komt Davey, alsof alle energie die hij opgespaard had in de 1e helft als doelman ineens los komt. Met volle vaart haalde hij dan ook de aanvaller van Noordwijk in. Alleen stoppen zit er niet meer bij als je zo hard gaat en hij loopt dan ook in de benen van de doorgebroken speler welke vlak voor het doel ten val komt. Opzet? zeker niet! Alles gegeven? Jazeker en daarbij een tegendoelpunt afgewend, mooi werk! Alsof de scheidsrechter het zelf nog niet had bedacht wordt hij door de spelers vrijwel direct herinnert dat er bij de jeugd onder 10 geen penalty’s worden gegeven, dit doet hij natuurlijk ook niet, maar geeft Noordwijk de mogelijkheid om met een vrije trap hun kans alsnog te pakken, goed opgelost! Noordwijk schiet… over het doel! Noordwijk probeert nog een keer terug te komen, maar net als bij de vorige ontmoeting is Rijnsburg volhardend en moet Noordwijk 1 minuut voor einde wedstrijd nog een doelpunt verwerken van Lukas Farman, 5-2.
11:30 uur, einde wedstrijd. Moe, maar voldaan, zo links en rechts hoor je een high five en zie je een schouderklop en glimlach. Wat een leuk team en wat een mooie wedstrijd. Jack Heyl was helaas niet aanwezig vanwege vakantie, de assists en voorzetten van Jack hadden zeker voor nog een paar doelpunten gezorgd, gelukkig is hij er de volgende keer weer bij op 28 oktober, RBB JO10-2 tegen Wippolder JO10-1.