Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Jong Sparta


Alhoewel het seizoen nog jong is, is Rijnsburgse Boys – Jong Sparta wat ze ook wel een ‘degradatieduel’ noemen. Een rare gewaarwording, maar wel realiteit. Jong Sparta, het enige beloftenteam in de tweede divisie, is hekkensluiter, met de Uien daar maar één schamel puntje boven.
Na de oorwassing op de Krom, het groentje kreeg les van de meester, zijn alle ogen gericht op de Middelmors. Want wat gaat er met twee loodzware uitwedstrijden (HHC Hardenberg en Kozakken Boys) in het vooruitzicht gebeuren ? De Uien tonen zich voorlopig het naïeve pupillenteam, dat soms leuk mag meespelen maar als het om de pecunia gaat keihard leergeld betaalt. Individuele fouten zijn inmiddels vrijwel onacceptabel, niet alleen vanwege het feit dat ze heel veel punten kosten, maar ook omdat ze het vertrouwen verder de grond inbouwen. Is dit nodig? Welnee. ‘We’ hebben kwaliteit zat. Maar zo min mogelijk fouten maken is óók een kwaliteit. Waar de thuiswedstrijden tegen Heracles en de Vogels perspectief boden, is het spook der onzekerheid daarna toch weer rond komen waren.
Maar spoken kan je verjagen. En dat is precies wat we de komende weken gaan doen…
Jong versus Rijnsburgse Boys
Vorig seizoen maakten de Uien voor het eerst kennis met het fenomeen beloftenteams. Het was een kennismaking met gemengde gevoelens. De wedstrijden waren steevast vermakelijk en in zes ontmoetingen vielen 24 goals te noteren, zonder dat Rijnsburgse Boys verloor. Er werd wel vier keer gelijk gespeeld. Tegelijkertijd bleken het frivole en fitte tegenstanders, waarvan het lastig winnen was.
Gaf je ze een vinger, dan namen ze gretig de hele hand. Meer ervaring en soms wat meer de beuk erin gooien bleken succesvolle ingrediënten, maar zo ver moet je het helemaal niet laten komen. Ook vorig seizoen bleek geel-zwart hardnekkig volhouden in het geven van presentjes. Toen dat éénmaal wat meer uitgebannen was, lag de weg naar de top open. Als de mannen van Mulders dit seizoen wat willen, zal er tegen Jong Sparta begonnen moeten worden met het minimaliseren van fouten. Trainer Frank van Kempen van Jong Sparta zal overigens naar alle waarschijnlijkheid met hetzelfde probleem kampen. Jong Sparta had vorig seizoen net als nu een matige start, maar een geweldige serie na de winterstop brachten de Kasteelbewoners naar een verdienstelijke zevende plaats.

Foto Hans Heemskerk


De bank
Trainer Pieter Mulders kondigde al aan dat er enkele jongens aan de deur aan het kloppen zijn voor wat betreft een basisplaats. Supporters hoeven dus niet raar op te kijken als ze andere namen in de basiself zien verschijnen. Veel concurrentie houdt de boel scherp en waarschijnlijk is het publiek nieuwsgierig naar mannen die nog niet veel aan bod zijn gekomen. De laatste weken hebben we onze portie wel gehad tegen VVSB en Katwijk. Hopeloos veel balverlies, achteruit rennen en individuele fouten, we kunnen ze nu even niet meer hebben. Deze selectie kan beter en dat gaan ze de komende weken laten zien. Angst is in voetbal een slechte raadgever, verjaag die maar!
Clubgegevens Jong Sparta Rotterdam Oprichtingsdatum:
1 april 1888
Sportpark
Stadion ‘Het Kasteel’
Spartapark Noord 1
3027 VW Rotterdam
Website
www.sparta-rotterdam.nl
Tenue
Shirt: rood-witte verticale strepen
Broek: zwart
Kousen: rood-witte horizontale strepen
Trainer
Frank van Kempen
Topscorer
Youri de Winter met vier treffers
Wapenfeit Jong Sparta in Tweede Divisie
2016-2017 7e plaats Tweede Divisie
Programma zaterdag 14 oktober 2017
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta (15.30 uur)
Overige wedstrijden
Achilles ’29 – TEC
Barendrecht – De Dijk
FC Lisse – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – Katwijk
Kozakken Boys – GVVV
IJsselmeervogels – De Treffers
AFC – VVSB (op 15 oktober)
FC Lienden – Koninklijke HFC (op 15 oktober)
Stand Tweede Divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag en nabeschouwing
Het verslag van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Jong Sparta is zaterdagavond te lezen hier op de website. Tevens is er een nabeschouwing van RBB-TV.