Bram van Egmond

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de MO13-1 aan de beurt. Het verslag is van Sandra Hogewoning, de foto’s van Jan Jungerius.

Rijnsburgse Girls MO13-1

Zaterdag 7 oktober, gekleed in ons nieuwe tenue dankzij ons sponsoren voor de wedstrijd tegen Quick Boys MO13-2. 17 Meiden in ons MO13-1 team die stuk voor stuk staan te trappelen om te starten. We begonnen met flinke tegenwind maar wel droog, en zes dames op de bank. Chanoa keepte de eerste helft en had duidelijk last van de wind, Quick Boys plukte daar de vruchten van de eerste helft. QB scoorde na een bal van Chanoa hun kant op, opening was gegeven en al snel stond het 0-2. Na 15 minuten wisselden we meteen zes meiden vanaf de bank. Na een penalty tegen, viel er nog een doelpunt aan hun kant, waardoor we de rust in gingen met 4 punten achterstand. Op naar de kleedkamer voor een peptalk van ons trainers/ leiders Jan en Michel. De dames konden er weer tegen aan!!
2017-10-07 RBB MO13-1 QB MO13-2 (42 van 45)
Tweede helft stond onze Lisa op keep, en starten we met mee wind aan de andere zijde. Dit bleek een behoorlijk stuk te schelen! Bijna een doelpunt van onze dames voorin; Talitha en Joy…. de toon was gezet . Chanoa opende het eerste doelpunt vanuit een corner van Judith, haar revanche!! Meteen was iedereen weer extra scherp en volgde er al snel een tweede. Weer een corner van Judith die werd opgepikt door Shirley, 2-4. De herrie op de bank van al die gillende zes meiden was oorverdovend!! De sfeer was echt super spannend vanaf de bank! Halverwege de tijd wisselden we weer met zes tegelijk….. en na wat aanvallen voorin ging Joy de keeper goed voorbij en scoorde 3-4. En daar was Judith…dit keer zelf met de 4-4. Wat een spanning!! Gelijk!! QB had af en toe een kans maar Lisa wist ze samen met de achterhoede goed weg te krijgen. De tijd tikte, ook QB was zich daarvan bewust en scoorde al snel en 5de en 6de doelpunt. Stand 4-6. De druk werd hoger, en na een corner van Judith links…. draaide zij behendig in een keer de bal in het doel!!! Superrr……snel naar het midden want de tijd was echt minimaal nog!! Helaas was uiteindelijk de tijd te kort, het regende inmiddels behoorlijk maar wat een pot hebben deze dames gespeeld!! 0-4 achter staan en dan zo’n tweede helft spelen!!
Super gedaan meiden!! Namens alle ouders en Michel en Jan….We zijn trots op jullie!!!