IJsbrand van Tilburg

ASWH – Rijnsburgse Boys 2-1 (1-0)

Uitgerekend op de verjaardag van haar teammanager heeft Rijnsburgse Boys de voorbereidingsperiode afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen derdedivisionist ASWH. Met maar liefst vier nederlagen en slechts twee overwinningen zijn de resultaten in de oefencampagne teleurstellend. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de technische staf genoeg heeft gezien om de juiste conclusies te trekken voor wanneer het echte werk begint. Komende zaterdag al zal duidelijk worden waar de ploeg van Pieter Mulders nu werkelijk staat.
Schaars
Het werd, wat Rijnsburgse boys  betreft, geen hoogstaand duel in Hendrik-Ido-Ambacht. Net als in de oefenwedstrijd tegen Telstar waren de kansen voor de Uien schaars. ASWH zocht wat nadrukkelijker het Rijnsburgse doel op en voetbalde wat gemakkelijker. Was het afgelopen zaterdagmiddag Richard van Nieuwkoop die zich onderscheidde, op dinsdagavond was het keeper Virgil Deen die een aantal goede reddingen verrichtte. Zo was er na twintig minuten een grote kans voor Peter de Lange. Alleen voor de keeper faalde de topscoorder van ASWH van vorig seizoen. Toch zou acht minuten voor de theepauze de openingstreffer vallen. Akin Arslan, overgekomen van IFC waar ASWH trainer Jack van den Berg ook zijn trainer was, kopte raak na een goede actie en voorzet van Juanito Sequeira: 1-0. De eerste goedlopende Rijnsburgse aanval had op slag van rust zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren. Via Jeffrey Jongeneelen kwam de bal bij Max Hudepohl die zich langs de rechterkant van het veld knap vrijspeelde. Helaas leverde zijn voorzet een ongelukkige kopbal van Giovialy Serbony op.

Misverstand
Net als in de eerste helft viel het ook na rust op dat de oud-ploeggenoten Jeffrey Jongeneelen en Donny van Oijen elkaar soms erg gemakkelijk wisten te vinden. Zo ook in de tiende minuut bij een snel uitgevoerde counter. Donny van Ooijen tikte de bal echter naast.  Nadat Akin Arslan dezelfde fout, dus het net naast schieten, voor ASWH had gemaakt profiteerde de maker van de eerste treffer optimaal van een misverstand in de Rijnsburgse verdediging. De nieuwe aanwinst van ASWH wist wel raad met de te korte terugspeelbal en schoot de 2-0 in het doel. Nadat opnieuw de combinatie Jongeneelen-Van Oijen, met nu een schot uit de draai van Jeffrey Jongeneelen, voor serieus gevaar had gezorgd, was het zeven minuten voor het einde Jayson Halman die voor de aansluitingstreffer zorgde. Als invaller wist het Rijnsburgse talent een goed lopende aanval over rechts – Joey Zandbergen stuurde Dirk Jan van den Oever weg die een fraaie loopactie afsloot met een prima voorzet – in een druk zestienmeter gebied tot doelpunt te promoveren: 2-1. Zijn eerste doelpunt in Rijnsburgse dienst! Ondanks een heus slotoffensief zat de gelijkmaker er niet meer in.
Komende zaterdagavond staat om 19.00 uur in Tiel de uitwedstrijd tegen competitiegenoot TEC op het programma. Het betreft een wedstrijd uit de tweede kwalificatieronde KNVB beker.

ASWH – Rijnsburgse Boys: 2-1 (1-0)
37: Akin Arslan: 1-0
61: Akin Arslan: 2-0
84: Jayson Halman: 2-1