IJsbrand van Tilburg

Telstar – Rijnsburgse Boys 1-0 (0-0)

Als afsluiter van de open dag van Telstar stond een oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys op het programma. Voor een overvolle tribune bleek Rijnsburgse Boys een taaie tegenstander voor de profs uit Velsen. Het lukte de ploeg van Mike Snoei maar niet om de openingstreffer te scoren. Totdat na een terecht toegekende penalty de meer dan verdiende 1-0 op het scorebord verscheen. Na een gelijkwaardige tegenstander (VVSB) en een lager spelende tegenstander (Ter Leede) was het dit keer dus een hoger spelende tegenstander (Telstar) waar tegen Rijnsburgse Boys een 1-0 nederlaag moest incasseren.
Kansen
Aan kansen geen gebrek. Zo zou je voor Telstar de wedstrijd kunnen samenvatten. Maar door de combinatie van missen van scherpte bij Telstar en goed verdedigingswerk van Rijnsburgse Boys bleef het dus lange tijd 0-0. In de verdediging stond dit keer Hidde Prijs als linksback geposteerd. En dat ging hem prima af. Voor hem op zich geen onbekende positie maar als speler van Rijnsburgse Boys wel. Centraal was er nu geen plek voor hem omdat aan Masies Artien en Carlos Opoku die positie was toevertrouwd. De absolute hoofdrol in de Rijnsburgse verdediging werd echter vervuld door Richard van Nieuwkoop. Met een aantal puike reddingen was hij een behoorlijke sta-in-de-weg voor de aanvallers van Telstar. Zijn collega Rody de Boer had een makkie deze middag. Getest werd hij niet door de Rijnsburgse voorhoede….
Cultheld
De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft. Totdat Mohammed Hamdaoui naar de grond werd gewerkt door Masies Artien. Niet alleen een gele kaart voor de Rijnsburgse verdediger, die vier dagen eerder zijn 24ste verjaardag vierde, maar ook een penalty voor de thuisploeg. Was het aantrekken van Melvin Platje al een aangename verrassing voor Telstar, de cultheld kreeg in het oefenduel direct de gelegenheid om zijn meerwaarde te tonen en schoot de penalty koelbloedig binnen: 1-0. Omdat Telstar weigerde de score te vergroten kreeg invaller en oud-Telstar speler Cagri Kodalak in blessuretijd zowaar de mogelijkheid om voor Rijnsburgse Boys de gelijkmaker te scoren. Zijn schot, en tevens eerste grote kans voor geel-zwart, ging echter over.
Volgende week dinsdagavond staat de laatste wedstrijd in de oefencampagne op het programma met een uitwedstrijd tegen ASWH, aanvang 20.00 uur.
Telstar – Rijnsburgse Boys: 1-0 (0-0)
73: Melvin Platje: 1-0 (strafschop)